ΜΥΣΤΗΡΙΟ με Σκοπιανό αξιωματικό που ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Η απίστευτη ιστορία του Ντεριάν Βούκοβιτς

Την Τετάρτη στον Άρειο Πάγο θα κριθεί η έκδοση ή μη του 30χρονου πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων, ο οποίος συνελήφθη στη χώρα μας, καθώς τον κατηγορούν για κατοχή ναρκωτικών.  

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Παναγιώτης Στάθης «πρόκειται για τον Ντεριάν Βούκοβιτς, ο οποίος είναι 30ετών. Ήταν γνωστός αθλητής στα Σκόπια. Είναι αστυνομικός, σερβικής καταγωγής και Χριστιανός ορθόδοξος. Ήταν επικεφαλής μιας αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων, όταν στις 9 Μαΐου 2015 στην πόλη Κουμάνοβο, συγκρούστηκε με ένα αλβανόφωνο κομμάτι του UCK. Τότε οι Αλβανόφωνοι είχαν επιτεθεί σε δημόσια κτίρια  και εγκαταστάσεις, σκοτώθηκαν 14 από αυτούς και 8 αστυνομικοί. Τότε, ο Ντεριάν Βούκοβιτς θεωρούνταν ήρωας στα Σκόπια, μέχρι την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικράτηση Αλβανόφωνων σε κεντρικά κυβερνητικά και δημόσια αξιώματα. Τότε, όπως λέει ο ίδιος, από ήρωας έγινε εγκληματίας».

«Ο Ντεριάν Βούκοβιτς συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει. Τότε τα Σκόπια εξέδωσαν ερυθρά αγγελία για κατοχή βόμβας Μ93 και 805 γρ μαριχουάνας. Τελικά, ο Βούκοβιτς πέρασε στη χώρα μας και συνελήφθη τέλη Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι υπόκειται πολίτική δίωξη λόγω της αναταραχής στην γειτονική χώρα και πως του “φύτεψαν” τα ναρκωτικά λόγω της διαμάχης με τον UCK», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Στάθης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top