Η υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο λιμάνι του Πειραιά- Εντυπωσιακό βίντεο!

Σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 21 Μαΐου

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, φέρνοντας μαζί του την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Καμπάνες, σειρήνες και τα φουγάρα των πλοίων έκαναν εορταστική την ατμόσφαιρα για την επίσημη υποδοχή της εικόνας.

Η εικόνα συνοδευόταν από σκάφη του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, που, εκτοξεύοντας νερά, απέδιδαν τιμές. Τιμές απέδιδαν και τα αγκυροβολημένα πλοία, ενώ οι εκκλησίες περιμετρικά του λιμανιού, ο Αγ. Σπυρίδωνας, η Αγ. Τριάδα, ο Αγ. Διονύσιος και άλλες, χτυπούσαν εορταστικά τις καμπάνες τους γι’ αυτό το χαρμόσυνο γεγονός.

Στο λιμάνι βρέθηκαν εκπρόσωποι του κλήρου, μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς, των αρχών, μέλη ποντιακών συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και αγήματα του Λιμενικού μαζί με τη μπάντα του Σώματος.

Την εικόνα συνόδευσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμων.

Η ατμόσφαιρα στον Πειραιά ήταν κατανυκτική και  εορταστική, με τον ήχο της καμπάνας να συνοδεύει μοναδικά τις συγκινητικές και σπάνιες εικόνες Ελλάδας και Ορθοδοξίας.

Η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου κι Ελένης, όπου θα παραμείνει για μια εβδομάδα. Στις 21 Μαΐου, η εικόνα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Πλατεία Αλεξάνδρας, όπου θα γίνουν αποκαλυπτήρια ενός μνημείου για τη γενοκτονία των Ποντίων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top