Θεόδωρος Λιόλιος στο Star: «Οι τουρκικοί πύραυλοι είναι made in Pakistan»

Δείτε τι είπε ο Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star φιλοξενήθηκε ο Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και Διευθυντής Κέντρου Ελέγχου Όπλων, Θεόδωρος Λιόλιος.

Ερωτηθείς από τον Παναγιώτη Στάθη αν πρέπει η Ελλάδα να ανησυχεί που οι Τούρκοι κατασκευάζουν οι ίδιοι οπλικά συστήματα, όπως σας ενημερώσαμε σε σχετικό ρεπορτάζ του Star, ο ίδιος απάντησε:

 «Ασφαλώς. Η Τουρκία έχει κατασκευάσει έναν βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος δεν είναι τυχαίο που έχει 280 χλμ βεληνεκές και μόνο 450 κιλά…Όμως, όπως βλέπετε στο σχήμα που έδωσε το Κέντρο Ελέγχου Όπλων μπορεί πολύ εύκολα ο Ερντογάν, όπως έκανε και ο Σαντάμ Χουσεϊν, να μειώσει το βάρος της πολεμικής κεφαλής του μισού τόνου και να αυξήσει τα καύσιμα, με αποτέλεσμα με ένα μυστικό τρόπο να αυξήσει το βεληνεκές και ας έχει και μικρότερη εκρηκτική ισχύ».

Ωστόσο, όπως τόνισε «δεν είναι τόσο απαισιόδοξα τα πράγματα»

«Θέλω να σας πω ότι η τεχνολογία που έχει πάρει δεν είναι εγχώρια οπωσδήποτε. Έχουν στενή σχέση με το Πακιστάν. Κατά συνέπεια να μην επαίρεται η Τουρκία ότι έχει πυραυλικούς επιστήμονες η ίδια. Ξέρουμε πολύ καλά, οι διεθνείς δημοσιεύσεις είναι παντού,  ότι το Πακιστάν τους υποστηρίζει όχι μόνο σε πυραυλική αλλά και σε πυρηνική τεχνολογία» είπε και πρόσθεσε: «Ένα αεροπλανοφόρο στο Αιγαίο θα αλλάξει τις ισορροπίες. Αλλά θα ήθελα να δώσω και μια αισιόδοξη νότα στους Έλληνες. Η απάντηση της Ελλάδας πρέπει να είναι μια εγχώρια πυραυλική τεχνολογία»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top