Γεράνια και καμέλιες για τα μάτια σας μόνο στην ΘΡΥΛΙΚΗ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς- "Ευωδιαστές" ΦΩΤΟ

Τα πλάνα με την κάμερα 360 του star.gr θα σας κλέψουν την καρδιά

Γεράνια και καμέλιες για τα μάτια σας μόνο στην ΘΡΥΛΙΚΗ Α

Μέσα στο άλσος Κηφισιάς, ένα από τα ιστορικότερα πάρκα των Βορείων Προαστίων, 25 στρεμμάτων, φιλοξενείται από τις 27 Απριλίου η 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

H Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έλευση της άνοιξης και την αναγέννηση της φύσης. Ο πανέμορφος χώρος του Άλσους στολίζεται με «ανθισμένα» περίπτερα επαγγελματιών της ανθοκομίας, που συμμετέχουν στην έκθεση και σε μεθάει με τα αρώματα και τα χρώματα των λουλουδιών.

Η ετήσια γιορτή των λουλουδιών προσκαλεί όλους να επισκεφτούν το άλσος Κηφισιάς, να αναζωογονηθούν, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ηρεμία και την ομορφιά της φύσης.

Τα μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει κανείς είναι 3, με τα παρακλάδια τους, ενώ συντριβάνια, κιόσκια, βρύσες, παγκάκια και πλατείες στολίζουν κομψά τον χώρο, προσδίδοντάς του ζωντάνια. 

Μερικά ιστορικά στοιχεία…

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, άρρηκτα συνδεδεμένη με το Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», πραγματοποιείται κάθε άνοιξη, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, από το 1937 έως σήμερα, με μια μικρή διακοπή από το 1940 έως το 1955, εξαιτίας του πολέμου.

Την αρχή έκανε ο Κωνσταντίνος Γουλιμής (1886-1963), που εμπνεύστηκε μια έκθεση ανθοκομίας στην Ελλάδα. Επέλεξε την Κηφισιά, γνωστή για τους πανέμορφους κήπους της, για να τη στεγάσει. Ο Γουλιμής υπήρξε και ο πρώτος Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, που διοργάνωνε προπολεμικά η τότε Επιτροπή Τουρισμού.

Η 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Στον Εκθεσιακό χώρο της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς φιλοξενούνται «Θεραπευτικοί κήποι», με την ευρύτερη έννοια της ευεργετικής επίδρασης που μπορούν να έχουν τα φυτά στη σωματική και την ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Η κεντρική ιδέα της έκθεσης φέτος είναι ο «Κήπος για τις αισθήσεις». Πρόκειται για έναν κήπο που ενεργοποιεί τις αισθήσεις και αποτελεί καταφύγιο για ψυχική ηρεμία σε όποιον τον επισκεφτεί. Εκεί, συναντά κανείς φυτά, με διαφορετική αίσθηση της αφής και με έντονο άρωμα, όπως λεβάντες, βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη και θυμάρι, φυτά, δηλαδή, που μπορούν να αναγνωριστούν ακόμα και με κλειστά μάτια.

Ο επισκέπτης μπορεί, επίσης, να ακολουθήσει το «Μονοπάτι των Αισθήσεων», μια ιδιαίτερη, ξύλινη κατασκευή που θυμίζει γραμμές τρένου και περιλαμβάνει φλοιό πεύκου, βότσαλα και χλοοτάπητα.

Στον «Κήπο του Ιπποκράτη», τον θεματικό αυτόν βοτανικό κήπο, παρουσιάζονται τα φυτά και οι θεραπευτικές τους ικανότητες.  

Τα επικρατέστερα υλικά που συναντά κανείς στην Έκθεση είναι το ξύλο και ειδικά επεξεργασμένο μέταλλο, που μοιάζει φυσικά σκουριασμένο και ενσωματώνεται στο τοπίο. Στον χώρο υπάρχουν επεξηγηματικές πινακίδες για να διευκολύνουν τους επισκέπτες, ενώ ο κήπος παραμένει «ζωντανός» και το βράδυ, χάρη στον ειδικό φωτισμό που περιλαμβάνει.

Στο χώρο του Άλσους, μπορεί να μπει κανείς από 4 εισόδους, δυο κεντρικές και δυο πλαϊνές. Απέναντι από τη μια κύρια είσοδο, επί της οδού Δραγούμη, είναι ο τερματικός σταθμός του ΗΣΑΠ, ενώ στο ίδιο σημείο έχουν στάση ή τερματικό σταθμό και πολλά λεωφορεία. Για τους κατόχους Ι.Χ., υπάρχει δημοτικός χώρος στάθμευσης, επί της οδού Ανδριανού, απέναντι από τη μια πλαϊνή είσοδο.

Πληροφορίες

Καθημερινά: 10:00 με 22:00

Η είσοδος είναι δωρεάν Δευτέρα εώς Παρασκευή 10:00 - 13:00. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες υπάρχει γενική είσοδος 1,5€. 

Μέχρι και τις 14 Μαΐου

http://kifissiaflowershow.gr/

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top