Γεωπολιτικές αναταράξεις στα σύνορα μας-«Η Τουρκία φοβάται τους Κούρδους»

Το Star είναι το πρώτο κανάλι που έγινε δεκτό στην κουρδική πρεσβεία

Έναν ισχυρό στρατό από 100.000  σκληροτράχηλους Κούρδους πολεμιστές αποκτά στα νότιοανατολικά σύνορά της η Τουρκία, μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να τους ενισχύσουν  με όπλα  ενάντια στο Ισλαμικό κράτος.

Θα στρέψει τα γεράκια του Ερντογάν προς το Αιγαίο;

«Για να διεκδικήσει τη Τουρκία, ή για να πάρει κάτι στα Δυτικά, πρέπει να υπάρχει και κάποιος που είναι έτοιμος να δώσει.. Και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο η Ελλάδα είναι συντεταγμένο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και είναι ξεκάθαρο τι μπορεί να διεκδικήσει η  Τουρκία από την Ελλάδα, και απολύτως ξεκάθαρο τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Ελλάδα και είναι απολύτως τίποτα» δήλωσε στο Star ο Σάββας Καλεντερίδης, γεωστρατηγικός αναλυτής.

«Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι παίζει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Θέλει να συνεχίσει σε αυτό με τον Τραμπ στο πλευρό του δεν ξέρω τι αντίκτυπο θα έχει πολιτικά, αλλά αυτό είναι πολύ επικίνδυνο» εξήγησε ο Ρικ Φρανκόνα, στρατιωτικός αναλυτής.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ

Η Τουρκία που  φαίνεται  να χάνει την γη κάτω από τα πόδια της με την συμμαχία Κούρδων και Ηνωμένων Πολιτειών,  έστειλε μήνυμα στους Κούρδος, ρίχνοντας με επιτυχία τον πρώτο πύραυλο μεγάλου Βεληνεκούς στην Μαύρη Θάλασσα.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι σύμμαχοί μας θα επιλέξουν  να παραμείνουν δίπλα μας και όχι στο πλευρό των τρομοκρατικών οργανώσεων . Θα εξηγήσω προσωπικά τη στάση μας επί του θέματος και τις ανησυχίες μας για την απόφαση αυτή στον κ. Tραμπ στη συνάντησή μας στις 16 Μαΐου» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ»

Το τηλεοπτικό συνεργείο του Star  είναι το πρώτο κανάλι που  γίνεται δεκτό στην εν δυνάμει πρεσβεία του Κουρδιστάν στην Αθήνα.

Εκεί, ο διπλωματικός αντιπρόσωπος-PYD, Πεμπραχέμ Μουσλέμ ,μας εξήγησε πως:

«Η Τουρκία έχει την κουρδοφοβία, φοβάται τους Κούρδους. Η Τουρκία εδώ και πέντε χρόνια υποστηρίζει το ISIS.Αυτή η περιοχή είναι η περιοχή ομοσπονδία της Βόρεια Συρίας, εδώ θα πάνε τα όπλα λογικά  και εδώ είναι οι κουρδικές δυνάμεις εδώ στην πόλη Τάμκα που την ελευθέρωσαν και από εδώ θα πάνε στη Ράκα, στην πρωτεύουσα του χαλιφάτου».

Σύμφωνα με  τον εκπρόσωπο του  διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων που πολεμούν τον Ιsis στη Συρία  Αμερικανό  Σμήναρχο  Τζον Ντόριαν,   η  διανομή όπλων θα γίνει  σταδιακά και υπό στενή παρακολούθηση, και θα περιλαμβάνει Τεθωρακισμένα, πυροβόλα πυρομαχικά και όλμους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top