Μια αφίσα της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας (ΠΚΣ) προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΠΑΣΠ.

Ο λόγος για την αφίσα της φοιτητικής παράταξης της ΚΝΕ, που δείχνει τη Φώφη Γεννηματά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου σαν ζόμπι, με ολοφάνερη έμπνευση την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Walking Dead». Με τίτλο «ΠΑΣΟΚing Dead» (νεκρό ΠΑΣΟΚ σε ελεύθερη μετάφραση) κι ενόψει των φοιτητικών εκλογών στις 24 Μαΐου, η παράταξη γράφει στη λεζάντα «Μην τους αναστήσεις, στις φοιτητικές εκλογές ψηφίζουμε Πανσπουδαστική».

Η νεολαία του ΠΑΣΟΚ δυσανασχέτησε κι αντέδρασε με την αφίσα αυτή. Η ΠΑΣΠ, μάλιστα, ΑΕΙ-ΤΕΙ της Πάτρας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με λύπη και οργή είδαμε την παρακάτω αφίσα των μελών της φοιτητικής οργάνωσης του ΚΚΕ.

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) επέλεξε με αυτό τον τρόπο να ολοκληρώσει την προεκλογική της προσπάθεια ενόψει των φοιτητικών εκλογών. Σε μια πόλη, που η αδιαφάνεια στο δήμο κυριαρχεί με δεκάδες προσλήψεις μελών του ΚΚΕ από το παράθυρο, η ψήφος στην ΠΚΣ ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτές τις πρακτικές.

Να υπενθυμίσουμε πως ποτέ η συγκεκριμένη φοιτητική οργάνωση δεν επιτέθηκε με αυτό τον τρόπο στην ΔΑΠ, με την οποία φαίνεται πως συνεργάζονται μια χαρά στην διαδικασία απαξίωσης του ελληνικού πανεπιστημίου.

Καταλαβαίνουμε τον φόβο σας, η ΠΑΣΠ από αυτές τις εκλογές θα βγει πιο δυνατή και θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των φοιτητών!

Οι πρακτικές σας θα ηττηθούν».

 

Tags: