Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ – ΟΤΑ για την ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 07:00 – 12:00

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη από τις 07:00 – 12:00 οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στα νηπιαγωγεία από τα 4 χρόνια τους.

Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν δηλώνουν «αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών, των οικογενειών τους, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς».

«Η υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει υποχρεωτικά στα νηπιαγωγεία τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας) θα σημάνει το τέλος της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς που τώρα μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα προκαλέσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων», αναφέρουν οι εργαζόμενοι και κάνουν λόγο για «μονομερή απόφαση του υπουργού Παιδείας αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης».

Τέλος δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top