ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ! Θεριεύει η τουρκική ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ στην Θράκη

Προκαλεί ο Μουσταφά Τσαβούς - Αποστάσεις παίρνουν οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου

Το μειονοτικό κόμμα της Θράκης έχει επικεφαλής έναν πολιτευτή τον Μουσταφά Τσαβούς, ο οποίος παίρνοντας γραμμή απευθείας από την Άγκυρα ,προσπαθεί διαρκώς να προπαγανδίζει υπέρ των τουρκικών συμφερόντων  σε ελληνικό έδαφος. Δυστυχώς, οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου δεν παίρνουν αποστάσεις από τη δράση του.

«Όποτε κάνουμε μια δήλωση για τα μειονοτικά δικαιώματα μας λένε φασίστες. Εμείς δεν είμαστε φασίστες, αλλά πάντοτε θα αναφερόμαστε στα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης», είχε δηλώσει τον Ιούλιο του 2016 ο πρόεδρος του DEB, Μουσταφά Αλή Τσαβούς.

Ο Τσαβούς δεν χάνει ευκαιρία να στήνει προβοκάτσιες και να προπαγανδίζει εντός Ελλάδας υπέρ της Τουρκίας.

Η τελευταία του πρόκληση ήταν στη γιορτή Χιλντερέζ που έγινε την περασμένη Κυριακή στα Κόμαρα Έβρου. «Φυσικά υπάρχει αγώνας κατά του κράτους που βρίσκεται έναντι ημών, όντας μια μεγάλη οικονομική και πνευματική δύναμη που προσπαθεί να εξαφανίσει τους Τούρκους της δυτικής Θράκης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκδότης του Περιοδικού «Ενδοχώρα» Γιάννης Κουριανίδης εξήγησε στο Star ότι «οι φανατικοί της μειονότητας, οι σκληροπυρηνικοί της μουσουλμανικής μειονότητας δεν είναι πολλοί, αλλά καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και δυστυχώς νομιμοποιούνται σε τέτοιες δραστηριότητες από την παρουσία εκλεγμένων της ελληνικής πολιτείας» .

Εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου οι βουλευτές, Ιλχάν Αχμέτ και Ζειμπέκ Χουσείν επισκέφτηκαν τον Μουσταφά ΑλήΤσαβούς λίγους μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβριου του 2015. Μαζί τους ήταν και ο ψευδομουφτής της Ξάνθης που αποκαλεί τον πρόεδρο του μειονοτικού κόμματος Ντενκτάς της Θράκης .

Το κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας πρεσβεύει ότι στην Θράκη η μειονότητα είναι τουρκική.Ο πρόεδρος του, πρώην καφετζής στην νεολαία της μειονότητας  φωτογραφίζεται πάντα με φόντο την χαρακτηριστική πράσινη σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης.Το κόμμα διατηρεί τρία γραφεία σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Έβρο. Οι Θρακιώτες διατυπώνουν μια εύλογη απορία: «ποιος πληρώνει για αυτά τα γραφεία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top