Εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα του Ερυθρού Σταυρού –Τιμητική διάκριση στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σημαντικές προσωπικότητες έδωσαν το «παρών» στο γεγονός, επαινώντας το έργο των εθελοντών

Η 8η Μαΐου αποτελεί την ημέρα αναγνώρισης και τιμής των εθελοντών που καθημερινά υπηρετούν και προάγουν τις θεμελιώδεις επτά βασικές αρχές του Παγκόσμιου κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου. Ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα αναδεικνύονται μέσα από τα σπουδαία επιτεύγματα των εκατομμυρίων εθελοντών και στελεχών του Ερυθρού Σταυρού.

«Οι ερυθροσταυρίτισσες, οι ερυθροσταυρίτες και οι εθελοντές μας είναι η ψυχή μας, η καρδιά μας. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απένειμε την ειδική ανωτάτη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού Στεφάνου Δάφνης, στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Είναι η ελάχιστη αναγνώριση του τεράστιου ανθρωπιστικού και εθελοντικού έργου που διακαώς προσφέρετε από καρδιάς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς», τόνισε ο κύριος Αυγερινός, απευθυνόμενος στην κυρία Βαρδινογιάννη.

«Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την μεγάλη αυτή τιμή και για την σημαντική αναγνώριση του έργου μου κοντά στα παιδιά. Ενός έργου που ξεκίνησε ως ένστικτο μητρότητας, έγινε χρέος, στάση ζωής, καθημερινός αγώνας και πλέον είναι μέρος του ίδιου μου του εαυτού. Με τιμάτε βαθιά και μου δίνετε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη σε αυτή την δύσκολη πορεία», δήλωσε από την πλευρά της η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Την επίσημη εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, πρέσβεις ξένων χωρών, στελέχη και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Αναμφισβήτητα η δράση του Ερυθρού Σταυρού αποτελεί κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, κύριος Ιωάννης Αμανατίδης.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, που συμπίπτει με την επετειακή ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν, φέτος ήταν αφιερωμένος στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι εθελοντές και των τριών Τομέων του Ερυθρού Σταυρού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top