Στην Αθήνα το "γεράκι" της Άγκυρας για τη Διαβαλκανική Σύνοδο των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία - Πυρά της ΝΔ στον Καμμένο

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το «γεράκι» της Άγκυρας, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, που είχε κάνει το γνωστό σόου στα Ίμια την τελευταία Κυριακή του περασμένου Ιανουαρίου. Τότε είχε ανέβει σε μια τορπιλάκατο με τους αρχηγούς των τουρκικών Επιτελείων, δίνοντας μια θεατρική παράσταση, που αποτέλεσε την αρχή ενός θερμού εικοσαημέρου γύρω από τα Ίμια. 

Σήμερα Τρίτη, ο Τούρκος Στρατηγός ήρθε στην ελληνική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στην αυριανή διάσκεψη των αρχηγών ΓΕΕΘΑ όλων των βαλκανικών κρατών, με οικοδεσπότη τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη. Παρόντες θα είναι φυσικά και οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Αλβανίας και Σκοπίων.  

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία ήταν ήσυχη σήμερα στο Αιγαίο, όχι όμως και το Πολεμικό Ναυτικό. Πολεμικά πλοία της Τουρκίας, ελικόπτερα και σκάφη του Λιμενικού διεξάγουν το βράδυ της Τρίτης, άσκηση Έρευνας και Διάσωσης σε τουρκικά και διεθνή ύδατα γύρω από το Καστελόριζο, τη Στρογγύλη και τη Ρω. Αλλά και το πρωί της Τετάρτης, τουρκικά πλοία θα κάνουν άσκηση με πραγματικά πυρά στην «καρδιά» του Αιγαίου, σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Άνδρου, Σκύρου και Ψαρών. Τη Δευτέρα ξεκινά επίσης σε όλο το Αιγαίο η μεγαλύτερη τουρκική αεροναυτική άσκηση, η «ΝΤΕΝΙΖ ΚΟΥΡΝΤΟΥ» ή αλλιώς «Θαλασσόλυκος».

Την ίδια στιγμή, τα πυρά 18 βουλευτών της Ν.Δ. δέχεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,  Πάνος Καμμένος. Τον κατηγορούν για επιπολαιότητα, ανακρίβειες και αντιφάσεις στα εθνικά θέματα.  

Αύριο Τετάρτη πάντως συνεδριάζει στο υπουργείο Εξωτερικών το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με θέμα τις εξελίξεις στα ενεργειακά και κυρίως στην κυπριακή ΑΟΖ. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top