Πτήση ΤΡΟΜΟΥ στην Κρήτη: Αεροπλάνο βούτηξε 18.000 πόδια-Έκανε αναγκαστική προσγείωση

«Παραλίγο να συντριβούμε» έλεγαν οι επιβάτες

Πτήση ΤΡΟΜΟΥ στην Κρήτη

Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στον αέρα, όταν αεροσκάφος της Norwind που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης με προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, «βούτηξε» στα 18.000 πόδια.

Όπως μετέδωσε η «Daily Mail», οι επιβάτες της εν λόγω πτήσης θα την θυμούνται για πάντα.

Μετά την βουτιά του αεροπλάνου, ο πιλότος αποφάσισε να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση, και έτσι επέστρεψαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Φοβισμένοι και παράλληλα… ανακουφισμένοι, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν αυτό που συνέβη.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο καθηγητής Dmitry Gavra από την Αγία Πετρούπουλη, έγραψε για την περιπέτεια στον αέρα:

«Ο πιλότος δεν έκανε καμία ανακοίνωση. Το πλήρωμα δεν προσπάθησε να μας καθησυχάσει. Όταν καταλάβαμε ότι επιστρέφουμε στην Κρήτη κανείς δεν μας ενημέρωσε επισήμως. Ακόμα και όταν προσγειωθήκαμε και είδαμε τα οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, το πλήρωμα δεν μας έλεγε τίποτα για ό,τι συνέβη».

 «Φίλοι μου παραλίγο να συντριβούμε. Για να είμαι πιο ακριβής βουτήξαμε για περίπου 3χλμ.» έγραψε ένας δεύτερος επιβάτης σύμφωνα με τη Daily Mail.

Άλλοι επιβάτες υποστήριξαν ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους έκαναν «κράτει» με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η «βουτιά» αλλά όπως έγινε γνωστό αργότερα αυτό συνέβη γιατί ο πιλότος υποχρεώθηκε σε κάθοδο εκτάκτου ανάγκης όταν ανιχνεύθηκε πρόβλημα με την πίεση στην καμπίνα των επιβατών.

Υπήρξαν πάντως και εκείνοι που κατήγγειλαν πως δεν κατέβηκαν οι μάσκες οξυγόνου παρά την αλλαγή πίεσης.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Πούλκοβο στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι «ενημερωθήκαμε ότι μια πτήση της Nordwind από το Ηράκλειο ακυρώθηκε και ότι άλλο αεροσκάφος θα παραλάβει τους επιβάτες».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από την αεροπορική εταιρεία για το περιστατικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top