Απειλές και προσβολές από την Τουρκία για την μη έκδοση των αξιωματικών

Τρίτο "όχι" από το Συμβούλιο Εφετών

Τρίτο όχι είπε το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση και των τελευταίων δύο Τούρκων αξιωματικών που ζητούσε η Τουρκία.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Στάθης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «η τρίτη και αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών κλείνει οριστικά το ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι όπως φαίνεται, δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία».

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου τον περασμένο Ιανουάριο ήταν ξεκάθαρη. Το ανώτατο δικαστήριο θεωρεί ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία, συνεπώς ήταν μονόδρομος για το Συμβούλιο Εφετών να εκδώσει αυτή την απόφαση»μ 

Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με νέες απειλές εναντίον της χώρας μας. Με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει «απογοητευτική» την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι αυτή θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία Τουρκίας και Ελλάδος. Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι δεν βλέπει την απαραίτητη στήριξη από μια χώρα σύμμαχο στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και στην εγκληματικότητα, ενώ αναφέρει ότι η απόφαση αυτή έχει ακραιφνώς πολιτικά κίνητρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top