Το ρεπορτάζ του Star που ανέδειξε το έντονο ενδιαφέρον των ευκατάστατων Τούρκων για επενδύσεις κι αγορές σπιτιών στη χώρα μας, επιβεβαιώθηκε από τον διεθνή Τύπο. Οι Τούρκοι βρίσκονται με το ένα πόδι στην Ελλάδα, διεκδικώντας ακόμα και άδεια παραμονής.

"Ανήσυχοι Τούρκοι αναζητούν μια νέα ζωή στην Ελλάδα". Μ' αυτόν τον τίτλο οι Times επιβεβαιώνουν ουσιαστικά το ρεπορτάζ του Star, για το έντονο ενδιαφέρον των Τούρκων, οι οποίοι βλέπουν ως... plan B πλέον τη χώρα μας! Πραξικόπημα, τρομοκρατία και δημοψήφισμα τους οδήγησαν στην κοντινή κι "εύκολη" λύση της Ελλάδας! 

Γιατροί, δικηγόροι, έμποροι, ακόμα και... συνταξιούχοι, μέλη της τουρκικής ελίτ αναζητούν την "ασφάλεια" στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 προφίλ Τούρκων ενδιαφερομένων: 

1) Εκείνοι που έχουν μεγάλες επιχειρήσεις και θέλουν να πλουτίσουν σε ένα ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως είναι τα νησιά μας

2) Oι μικρομεσαίοι που θέλουν να πάρουν την άδεια παραμονής

3) Oι οικογένειες που ζουν μέσα στην ανασφάλεια.

Μετά το δημοψήφισμα, αυξήθηκε κατά 50% το ενδιαφέρον των Τούρκων για την Ελλάδα. Οι περισσότεροι, φτιάχνουν σπίτια, ξενοδοχεία, νυχτερινά μαγαζιά και εμπορικά κέντρα κυρίως σε Μύκονο, Ρόδο, Πάρο και Κρήτη.

Τα τηλέφωνα στα μεσιτικά γραφεία των νησιών δεν σταματούν να χτυπούν! Σκεφτείτε τι θα γίνει αν η πολιτική αναταραχή στη γειτονική χώρα συνεχιστεί...

 

Tags: