Γίναμε...Βερολίνο! Ανοιχτά τα καταστήματα για 30 Κυριακές

"Μικρό καλάθι" για τον τζίρο

Εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, όπως στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά αλλά και στην παραλία, αναμένεται να είναι ανοιχτά, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Και όλα αυτά, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από εμπόρους και υπαλλήλους, που επικαλούνται, μάλιστα, και τη σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που απαγορεύει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Παιδιά, είναι απάνθρωπο αυτό για εμάς που έχουμε οικογένεια! Και να πεις ότι θα υπάρχει κίνηση εντάξει, αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε τίποτα, ούτε τις Κυριακές!».

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση της κας Κατερίνας Βίλιου, που εργάζεται σε κατάστημα με είδη ένδυσης, στην απόφαση της κυβέρνησης για ανοιχτά καταστήματα τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Η πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τα καταστήματα να είναι ανοικτά 30 Κυριακές το χρόνο, σε περιοχές όπως το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το λιμάνι του Πειραιά, η Μαρίνα Ζέας και το Μικρολίμανο, κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και σε περιοχές γύρω από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η μείωση τζίρου, λένε οι επιχειρηματίες, δεν θα βοηθηθεί με περαιτέρω άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τι συμβαίνει, όμως, στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες; Στο Άμστερνταμ, οι τοπικές αρχές αποφασίζουν για τις ώρες λειτουργίας, ενώ στο Βερολίνο, τα καταστήματα είναι ανοιχτά στις τουριστικές περιοχές. Στο Παρίσι, τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να είναι ανοικτά έως τις 13:00, στη Ρώμη δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, στο Λισαβόνα ο δήμαρχος διαμορφώνει το ωράριο και στις Βρυξέλλες ο επιχειρηματίας διαμορφώνει το ωράριο επίσης, με τον όρο, όμως, τα εμπορικά να είναι ανοικτά έως τις 12 το μεσημέρι και τα καταστήματα τροφίμων έως τις 20.00 το βράδυ.

Οι δανειστές, πάντως, επεσήμαναν στη συνάντησή τους ότι, αν δεν αποδώσει το μέτρο, στην επόμενη αξιολόγηση το φθινόπωρο θα γενικευθεί το άνοιγμα τις Κυριακές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top