Εργατική Πρωτομαγιά: Πορείες σε όλη τη χώρα- Αντιεξουσιαστές πέταξαν τα στεφάνια στα σκουπίδια

Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν την αντίθεση τους στα μέτρα για τις περικοπές των εισοδημάτων

Mέλη της Λαϊκής Ενότητας επιχείρησαν να μπουν στο ξενοδοχείο όπου συναντιόταν το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης με τους δανειστές, την ώρα των εκδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν την αντίθεση τους στα μέτρα για τις περικοπές των εισοδημάτων.

«Στο ξενοδοχείο εδώ αποφασίζεται η οικονομική πολιτική της χώρας. Μια ομάδα ανθρώπων υποτελών μαζί με τους ξένους συζητούν για εμάς χωρίς εμάς» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η ένταση δεν κρατά πολύ. Οι συγκεντρωμένοι μετά από περίπου μισή ώρα αποχωρούν από το ξενοδοχείο με προορισμό την Ισραηλινή Πρεσβεία.

Η ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς οδήγησε χιλιάδες κόσμο στο δρόμο. Στο Σύνταγμα έγινε η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρωθήκαν όπως κάθε χρόνο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αιχμή του δόρατος οι εργασιακές σχέσεις και η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων δηλαδή με απλά λόγια Κυριακή ανοιχτά...

«Δεν θα το επιτρέψουμε ας το πάρουν χαμπάρι οι ξένοι και οι Έλληνες κυβερνώντες» είπε ο Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών.

«Πάνε να μας καταστρέψουν να μας αφανίσουν» δήλωσε ο Θάνος Βασιλόπουλος, γενικός γραμματέας Εμποροϋπαλλήλων.

Στη Θεσσαλονίκη αντιεξουσιαστές πέταξαν στα σκουπίδια τα στεφάνια που κατέθεσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι κέρδισαν πολλά…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top