Τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία και η έκρυθμη πολιτική κατάσταση, έκανε τους ευκατάστατους Τούρκους να στραφούν στη χώρα μας. Αρκετοί, μάλιστα, ξεκίνησαν να επενδύουν οικονομικά και να ιδρύουν επιχειρήσεις στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Ξεχάστε το Μπόντρουμ! Οι πλούσιοι Τούρκοι "ψηφίζουν" πλέον… Μύκονο, για διακοπές και όχι μόνο!

«Τα τελευταία 2 χρόνια έρχονται Τούρκοι συνάδελφοι και ανοίγουν εταιρείες και μαγαζιά εδώ» εξηγεί ο Γιάννης Γκόφας, ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στη Μύκονο.

Πραξικόπημα και τρομοκρατία, έστρεψαν τους Τούρκους επιχειρηματίες στις Κυκλάδες, με επίκεντρο τη Μύκονο. Ξενοδοχεία, υπερπολυτελή κοσμηματοπωλεία ακόμα και νυχτερινά μαγαζιά, αρχίζουν να ξεφυτρώνουν σαν… τα μανιτάρια, σύμφωνα με τους ντόπιους!

«Ανοίγουν ενοικιαζόμενα, ξενοδοχεία και εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, αγοράζουν βίλες» περιγράφει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μυκόνου.

Έντονη μάλιστα είναι η φημολογία, ότι το περίφημο κλαμπ «Reina» στην Κωνσταντινούπολη που έγινε στόχος των τζιχαντιστών, θα «ανοίξει» στο Νησί των Ανέμων. Επόμενο βήμα… η Καλντέρα της Σαντορίνης και το Κολωνάκι!

«Αύξηση 300% τα τελευταία 2 χρόνια. Βοηθάει κι ο νόμος της κυβέρνησης που δίνει άδεια παραμονής σε όποιον πάρει σπίτι πάνω από 250.000 ευρώ» δηλώνει ο Γιάννης Ρεβύθης, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου Μυκόνου.

Οι «τσουχτερές» τιμές φαίνεται πως δεν πτοούν τους Τούρκους. Για να καταλάβετε, (ΚΑΡΤΑ) το ενοίκιο για ένα μαγαζί περίπου 50 τ.μ. στη χώρα της Μυκόνου, ξεκινά από 6.000 και φτάνει έως και τα 9.000 ευρώ το μήνα! Το δε κόστος της αγοράς του… «αέρα» υπολογίζεται στα 100.000 με 300.000 ευρώ τουλάχιστον!

«Όλοι οι κτηματομεσίτες έχουμε ενδιαφέρον από Τούρκους. θέλουν είτε σπίτια, είτε μαγαζιά, είτε μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών για να τα νοικιάζουν» εξηγεί ο κος Ρεβύθης.

Όλα δείχνουν πως ειδικά το καλοκαίρι... η Μύκονος θα "βουλιάξει" από... Τούρκους!

Tags: