Την τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας έχει συγκλονίσει το ερωτικό τρίγωνο, που όπλισε το χέρι του απατημένου συζύγου, του 59χρονου πυροσβέστη, σκοτώνοντας τον εραστή της συζύγου του τραυματίζοντας και εκείνη στα πόδια.

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο συνήγορος του δράστη, ο κ. Δημήτρης Δήμου, «O εντολέας μου από την πρώτη στιγμή δήλωσε μετανιωμένος για ό, τι έγινε. Δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Είναι μια τραγωδία που βιώνει τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του θύματος και η δική του».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Την καραμπίνα που βρέθηκε μαζί του, την είχε νόμιμα, με άδεια. Ήταν κυνηγός. Ο εντολέας μου γνώριζε ότι η σύζυγός του είχε σχέση αλλά δεν γνώριζε το πρόσωπο. Ήταν κανονικά μαζί, δεν ήταν σε διάσταση. Υπήρχε όμως μια συζήτηση για να προχωρήσουν σε διαζύγιο».

Ο κύριος Δήμου, σημείωσε πως ο δράστης, βίωνε επί σειρά ετών μια τραγική οικογενειακή κατάσταση στην οποία βέβαια ο καθένας έχει διαφορετική αντίδραση. «Εγώ θεωρώ ότι βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Της είχε ζητήσει επανειλημμένως να σταματήσει την εξωσυζυγική σχέση που είχε. Θεωρεί ότι έχει καταστρέψει τη ζωή τη δική του και των 4 παιδιών, (εννοεί των δικών του και του εραστή της γυναίκας του)».

«Ο δράστης είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που στην συγκεκριμένη περίπτωση, τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν μπόρεσε να ελέγξει τα συναισθήματά του και έφτασε εκεί που έφτασε. Είναι ένας πυροσβέστης 59 ετών ο οποίος καθ’ όλο το διάστημα της υπηρεσιακής του καριέρας αλλά και της ζωής του ήταν υπόδειγμα και όλοι  έχουν να πουν τα καλύτερα για αυτόν», συμπλήρωσε.

Λίγα λόγια για τη δολοφονία

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 59χρονος πυροσβέστης ακολούθησε τη σύζυγό του, μόλις σχόλασε από τη δουλειά της σε ψησταριά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Μαζί του είχε ένα κυνηγετικό όπλο. Με το αυτοκίνητό της η 47χρονη πήγε στο κλειστό γυμναστήριο στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας. Εκεί συναντήθηκε με τον 48χρονο έμπορο.

Όπως λένε οι κάτοικοι άκουσαν φωνές και μετά τρεις πυροβολισμούς. Ο πυροσβέστης φέρεται να πυροβόλησε τον γείτονά του, στα πόδια και τον θώρακα και τη σύζυγό του στα πόδια.

Μόλις συνήλθε από το αρχικό σοκ η γυναίκα ενημέρωσε την Αστυνομία. Στο σημείο είχε παραμείνει και ο σύζυγός της. Εκεί τον βρήκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.  Η 47χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Φιλιατών.