Σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρίου διαμένουν οι 67 μαθητές που επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά την στιγμή που κινείτο στην περιμετρική οδό της Πάτρας.

Οι μαθητές, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, είχαν πάει να επισκεφθούν σήμερα το πρωί την Αρχαία Ολυμπία, αλλά κατά την διάρκεια της επιστροφής τους στην Πάτρα, εκδηλώθηκε η φωτιά στο λεωφορείο.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 18.30 το απόγευμα σε τουριστικό λεωφορείο με μαθητές από την Αθήνα, έχει σβήσει όπως ενημέρωσαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι 67 μαθητές και οι 4 συνοδοί καθηγητές τους επιβιβάστηκαν σε πουλμανάκια της Ολυμπίας Οδού και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο τους.

Μόνον ο οδηγός του διόροφου λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο οδηγός του οχήματος μόλις αντιλήφθηκε τον καπνό και τη φωτιά, φρόντισε να ακινητοποιήσει αμέσως το λεωφορείο και άνοιξε γρήγορα τις πόρτες προκειμένου να αποβιβαστούν και με ασφάλεια τα παιδιά και να μην επικρατήσει πανικός.

Στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβησαν 7 οχήματα με 16 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, εκείνη την ώρα περνούσε τυχαία από το σημείο με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο ο διοικητής του πρώτου πυροσβεστικού σταθμού της Πάτρας, Παναγιώτης Δημόπουλος, ο οποίος σταμάτησε και βοήθησε στην ασφαλή αποβίβαση μαθητών και καθηγητών.

Αμέσως μετά έφθασαν στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής και έσβησαν τη φωτιά πριν επεκταθεί σε όλο το όχημα.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης, μίλησε στον Γιάννη Πομώνη για το ατύχημα με το λεωφορείο. Όπως είπε η Πυροσβεστική επενέβη περίπου στις 18.30, με επτά οχήματα και 18 άνδρες. Όλοι οι μαθητές βγήκαν σώοι από το λεωφορείο. Τα αίτια της φωτιάς έχει αναλάβει να διερευνήσει το ανακριτικό της Τροχαίας.

 

Πηγή: http://www.thebest.gr
Tags: