Οι υπόγειες δράσεις της Τουρκίας στη Θράκη- ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ προπαγάνδα

Ειδικοί και παράγοντες της Θράκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ειδικοί και παράγοντες της Θράκης για την προπαγανδιστική δράση της Τουρκίας, τη στιγμή που από την επίσημη ελληνική πλευρά δεν υπάρχει καμία αντίδραση στην τουρκική προκλητικότητα. 

Μια μόνο από τις εμφανείς δράσεις σκοτεινών κύκλων της Άγκυρας είναι η χρηματοδότηση ιστοσελίδων, όπως αυτή της αποκαλούμενης "Δυτικής Θράκης", όπως θα δείτε στο βίντεο, που προπαγανδίζει την λεγόμενη ανεξάρτητη Δυτική Θράκη.

Ο διδάκτωρ ιστορίας, κ. Νεκτάριος Δαπέργολας, σημειώνει ότι «και αυτό το πράγμα γίνεται με βασικό συντονιστή το προξενείο Κομοτηνής. Διακινούνται εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, τα οποία πηγαίνουν σε δήθεν πολιτιστικά σωματεία, που στην ουσία είναι φορείς τουρισμού, σε εφημερίδες μειονοτικές, τις λεγόμενες τουρκομουφτείες δηλαδή τους παράνομους μουφτήδες που έχουν κάνει αντιποίηση αρχής».

Ο ρόλος του Ψευτομουφτή

Την ίδια στιγμή, ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα της ανθελληνικής προπαγάνδας στην Κομοτηνή προκαλεί για μια ακόμη φορά. «Εμείς, ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, να ανατρέφουμε καλά τα παιδιά μας, να τα σπουδάζουμε, ή αν δεν σπουδάζουν, τουλάχιστον να καταβάλλουμε προσπάθεια για να μάθουν με τον καλύτερο τρόπο τις βασικές αξίες μας, την θρησκεία μας, την μητρική μας γλώσσα τα τουρκικά, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας».

Ο συγγραφέας Νίκος Χειλαδάκης, υποστηρίζει ότι η τουρκική αγροτική τράπεζα στην Κομοτηνή «χρηματοδοτεί πολλούς μειονοτικούς να αγοράζουν οικόπεδα, με έμφαση αυτά που αγοράζουν να ανήκουν σε Χριστιανούς. Ολόκληρες γειτονιές  στην Ξάνθη και την Κομοτηνή έχουν αλλάξει χαρακτήρα και έχουν περιέλθει σε μειονοτικά χέρια».

Την ίδια στιγμή, πάντως, που το τουρκικό προξενείο σημειώνει έντονη κινητικότητα στην Θράκη, τόσο το γραφείο πολιτικών υποθέσεων του υπουργείου εξωτερικών όσο και το ελληνικό  προξενείο της Αδριανούπολης, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, δείχνει μια αδικαιολόγητη, παθητική στάση.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top