Τουρκικές προκλήσεις... επεισόδιο 2017! ΔΥΝΑΜΙΚΗ απάντηση από το Ελληνικό Πεντάγωνο

Κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο και στην περιοχή της Κύπρου

Τουρκικές προκλήσεις πεντάγωνο άσκηση

Νέα επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε η Άγκυρα, καθώς επιμένει να δυσανασχετεί επειδή ο Έλληνας υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε το Αγαθονήσι.   

«Είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθούν τέλος σε αυτές τις ενέργειες», δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Πάνος Καμμένος έθεσε το θέμα της αμφισβήτησης εδαφών της Ελλάδας από την Τουρκία, στην Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε στη Μάλτα. 

Η Ευρώπη ωστόσο τάσσεται  στο πλευρό της Ελλάδας.  Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, η Kομισιόν υποστηρίζει την ανάγκη τήρησης των διεθνών Συνθηκών, της Συνθήκης της Λωζάνης συγκεκριμένα και όλων των νομικών κειμένων που αφορούν στο Αιγαίο, ενώ την ίδια ώρα υπογραμμίζει την ανάγκη η Τουρκία να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και να φροντίσει να μειώσει τις εντάσεις στην περιοχή.

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δίνει το ελληνικό Πεντάγωνο, όχι με δηλώσεις αλλά με τη διαρροή φωτογραφιών από ασκήσεις Εθνοφυλάκων και μάλιστα στο Φαρμακονήσι, την ελληνικότητα του οποίου συνεχώς αμφισβητούν οι Τούρκοι. Πρόκειται για επιχειρησιακή εκπαίδευση που έγινε μόλις χθες Τετάρτη από άντρες του Τάγματος Εθνοφυλακής της Κω και του Φυλακίου Φαρμακονησίου. Οι στρατιώτες μας εκτέλεσαν βολές με όπλα, κατά θαλασσίων στόχων.

Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης να πραγματοποιηθεί τουρκική άσκηση Έρευνας - Διάσωσης σε διεθνή ύδατα και εναέριο χώρο, ανατολικά της Σκύρου και μεταξύ Λέσβου - Χίου, σήμερα Πέμπτη και στις 3 Μάιου. 

Ωστόσο, τα τουρκικά ελικόπτερα που συμμετείχαν σήμερα, περίπου 12... δεν κατέθεσαν σχέδια πτήσης ως όφειλαν, κάνοντας πολλές παραβάσεις. Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης 4 F-16 και 2 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου που προχώρησαν σε αρκετές παραβιάσεις. Το Πολεμικό μας Ναυτικό παρακολουθεί την τουρκική άσκηση με μια κανονιοφόρο και ένα παράκτιο περιπολικό.  

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση και στην περιοχή της Κύπρου, όπου πλέει το ερευνητικό σκάφος «Barbaros». Μάλιστα, ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου, πήγε στην περιοχή που πλέει το «Barbaros» με τουρκική φρεγάτα και μίλησε με τον Κυβερνήτη. Το πλοίο θα κάνει υποθαλάσσιες έρευνες μέχρι τις 30 Ιουνίου. Παράλληλα το τουρκικό ναυτικό διεξάγει ασκήσεις πυρών στα κατεχόμενα, αλλά κυρίως εντός τριών οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ, νοτιοδυτικά της Πάφου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top