Η γυναίκα που βλέπετε είναι  από την Κένυα. Μια χώρα όπου ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων, ένα από τα πλέον βάρβαρα έθιμα   εφαρμόζεται σε μικρά κορίτσια.

Δυστυχώς για κάποιους αυτό το έθιμο  δικαιολογείται και μάλιστα με σοκαριστικό τρόπο.

Δυστυχώς  μια καταγγελία εργαζομένης σε ΜΚΟ  έρχεται να επιβεβαιώσει την  ερευνά  των γιατρών του κόσμου. Υποστηρίζει ότι η αφαίρεση της κλειτορίδας σε νεαρά κορίτσια  ήρθε και στην Ελλάδα. Ηλικιωμένες «θεραπεύτριες», μαζί με άτυπους ιμάμηδες στον ρόλο του χασάπη, το κάνουν σε ανήλικα κορίτσια προσφύγων.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΚΟ: «Η έφηβη κοπέλα, μου εξομολογήθηκε πριν από κάποιους μήνες ότι της το ανακοίνωσε η μητέρα της λίγο καιρό αφότου ήρθε στην Ελλάδα. Μάλιστα την έντυσε ιδιαίτερα καλά για την περίσταση. Πήγαν σε ένα σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, ένα μικρό παλιό διαμέρισμα. Έμοιαζε ακατοίκητο, χωρίς έπιπλα, είχε μόνο κάτι στρώματα και έναν καναπέ.»

Η πρακτική του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων  είναι τόσο  αποδεκτή στους κόλπους της αφρικανικής κοινωνίας που η γυναίκα από τη  Κένυα  με την οποία μιλήσαμε είπε ότι θα ήθελε να είχε υποστεί την δοκιμασία.

Η  ελληνική κοινωνία ελάχιστη επαφή έχει με τη βάρβαρη πρακτική. Η αυτοβιογραφία της Γουόρις Ντίρι, του μοντέλου που γεννήθηκε στη Σομαλία και στα πέντε της χρόνια υπέστη τη διαδικασία αυτή μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον τίτλο  «Λουλούδι της ερήμου».