Στο μικροσκόπιο  έχει μπει η δράση ορισμένων  συλλόγων  της Θράκης, που  δρουν ανθελληνικά  στο εξωτερικό  προπαγανδίζοντας  υπέρ  μιας δήθεν ανεξάρτητης Θράκης. Αποκορύφωμα τα προχθεσινά προκλητικά  γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη όπου μέλη τέτοιων  συλλόγων διοργάνωσαν μια γιορτή όπου  χρησιμοποίησαν μικρά παιδιά να προσκυνούν τη δήθεν σημαία της  Ανεξάρτητης Θράκης, τους φόρεσαν γραβάτα στο χρώμα του Ισλαμισμού και τους  φύτεψαν προπαγανδιστικά  μηνύματα.

Τα ίδια πρόσωπα όταν βρίσκονται στην Ελλάδα  κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο. Όταν βρίσκονται στην Τουρκία ξεπερνούν τα όρια. Δείτε τι λέει ο προκλητικότατος  πρόεδρος της Ένωσης Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης, Νοκμετίν Χουσεΐν. «Η έκφραση μουσουλμάνος στην Δυτική Θράκη δεν είναι κανένα πρόβλημα για την Ελλάδα. Αλλά ασφαλώς προσθέτουν "είστε Έλληνες μουσουλμάνοι'. Εμείς λέμε δεν τίθεται θέμα να αλλάξει κανείς την εθνική του ταυτότητα, το αίμα του. Είμαστε μουσουλμάνοι αλλά εμείς είμαστε Τούρκοι».

Επειδή  δεν μπορούν να σταθούν νόμιμα τέτοιοι σύλλογοι, τους ιδρύουν στο εξωτερικό.

Πολλοί τονίζουν τις απευθείας εντολές που παίρνει το τουρκικό προξενείο από το τουρκικό  υπουργείο εξωτερικών. Όπως όταν ο  Υπουργός Υγείας τη Τουρκίας Μουεζίνογλου έστειλε για τα παιδιά της Ένωσης Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης 100 ποδήλατα τα οποία μοιράστηκαν στο τέλος της εκδήλωσης για την ανεξαρτησία.

ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ

Αυτή είναι η σημαία που έχουν σοφιστεί τα κέντρα εξουσίας της Άγκυρας για την αποκαλούμενη Δυτική Θράκη.  Τα τρία Αστέρια της ημισελήνου συμβολίζουν την Ανατολική, την Δυτική και την Βόρεια Θράκη. Δυο αστέρια έχουν φόντο μαύρο. Συμβολίζουν το πένθος της Δυτικής Θράκης που είναι στην Ελλάδα, και της Βόρειας που ανήκει εδαφικά στην Βουλγαρία. Το πράσινο χρώμα συμβολίζει τον ισλαμισμό, και το λευκό την ελπίδα.  Μάλιστα έχουν συνθέσει και εθνικό ύμνο που μιλά για αλύτρωτες πατρίδες, αν είναι δυνατόν!

"ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Την ίδια στιγμή όμως οι Τούρκοι βρίσκουν κοινό μέτωπο προκλητικότητας με τα Σκόπια. Πρόσφατα διοργανώθηκε στην Τουρκία συνέδριο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου αποκαλούν τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Φορείς της Θράκης ζητούν πιο ενεργή δράση της υπηρεσίας πολιτικών υποθέσεων   του υπουργείου Εξωτερικών που βρίσκεται στην περιοχή, ώστε να μην αφήνουν ανεξέλεγκτη την προπαγανδιστική πολιτική του ψευτομουφτή και του προξενείου.