Μάνα ξεσπά σε λυγμούς και καταγγέλλει - «Σκότωσαν το παιδί μου στο νοσοκομείο Πύργου»

Το ατύχημα, η τραγωδία και το δριμύ κατηγορώ στους γιατρούς που μύριζαν αλκοόλ

Βαριές καταγγελίες για το νοσοκομείο Πύργου έκανε η μητέρα ενός 16χρονου, ο οποίος άφησε χθες Δευτέρα την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

«Μου σκότωσαν το παιδί… Μανάδες προσέξτε, μην πάτε στο Νοσοκομείο του Πύργου. Σήμερα σκότωσαν το δικό μου παιδί, αύριο μπορεί να σκοτώσουν το δικό σας…», είπε η Βιολέτα Χρίστοβα από τη Βουλγαρία στην ιστοσελίδα patrisnews.com, κατηγορώντας τους γιατρούς για αμέλεια και ρατσιστική συμπεριφορά. 

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ 

Λίγο πριν την Ανάσταση, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου, ο άτυχος 16χρονος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην παλαιά Ε.Ο Πύργου – Πατρών, μεταξύ Βάρδας – Μανωλάδας. Το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο φίλος του, εξετράπη της πορείας του και τα δυο παιδιά τραυματίστηκαν. Ο οδηγός, μεταφέρθηκε στην Πάτρα, αφού ήταν βαριά τραυματισμένος, ενώ ο 16χρονος – σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η μητέρα – από το Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου διακομίσθηκε αρχικά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τη μητέρα, οι γιατροί δεν έδωσαν την δέουσα σημασία στο παιδί, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι ο γιατρός που το παρέλαβε μύριζε αλκοόλ! 

«Το δικό μου παιδί ήταν σε καλύτερη κατάσταση, ήταν όρθιο και μου έλεγε μόνο ότι το πονάει πάρα πολύ το κεφάλι του. Από το Κέντρο Υγείας Βάρδας, με ασθενοφόρο το πήγαν στο Νοσοκομείο του Πύργου. Παρακαλούσα τους γιατρούς να βοηθήσουν το παιδί μου να το κάνουν καλά και μου έλεγαν ότι δεν έχει τίποτα. Μείναμε εκεί και το βράδυ της Κυριακής ήρθαν οι φίλοι του να τον δουν και ήταν καλά. Άνοιγε τα μάτια του, τους αναγνώρισε όλους και τους μιλούσε. Όταν έφυγαν οι φίλοι του, του έδωσαν ένα φάρμακο και από τότε το παιδί μου δεν ξύπνησε ποτέ. Ρώτησα "γιατί δεν ξυπνάει" και μου είπε ο γιατρός ότι "είναι ταραγμένο και να το αφήσω να κοιμηθεί"» λέει η μάνα και ξεσπάει σε λυγμούς, κατηγορώντας τους θεράποντες γιατρούς για εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία, ακόμα και για ρατσιστική συμπεριφορά, αφού κάποια στιγμή, όταν ρώτησε τον γιατρό τι έχει το παιδί της, της είπε – σύμφωνα πάντα με την ίδια – ότι δεν μιλάει Βουλγάρικα. «Φταίμε που είμαστε από τη Βουλγαρία; Δεν αξίζουμε εμείς; Κι εμείς άνθρωποι είμαστε και ήρθαμε εδώ για να δουλέψουμε», λέει η μάνα και συγκλονίζει.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η μητέρα του άτυχου 16χρονου, το παιδί έπαθε ανακοπή και όταν το επανέφεραν, τότε «αποφάσισαν» ότι πρέπει να μεταφερθεί στην Πάτρα. «Όταν πέθανε το παιδί, τότε μας έστειλαν στην Πάτρα. Εκεί οι γιατροί το πρόσεξαν το παιδί μου, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Αν δε μας κρατούσαν τρεις μέρες στον Πύργο, το παιδί μου θα ήταν ζωντανό. Έχασα ένα παλικάρι 16 χρονών. Αυτό με κρατούσε στη ζωή. Μου το σκότωσαν στον Πύργο το παιδί και μαζί σκότωσαν κι εμένα», λέει η Βιολέτα Χρίστοβα, που δήλωσε αποφασισμένη να κινηθεί νομικά κατά των γιατρών του Νοσοκομείου Πύργου.

ΕΔΕ για το θάνατο 16χρονου διέταξε ο διοικητής κ. Διαμαντόπουλος

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου, Κώστας Διαμαντόπουλος, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση 16χρονου από τη Βουλγαρία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top