Ζούμε στην ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ χώρα του κόσμου! Ο Guardian ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ στα «ΜΥΣΤΙΚΑ» νησιά της Ελλάδας- ΦΩΤΟ

Δείτε ποια νησιά μας αποθέωσε

Ζούμε στην ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ χώρα του κόσμου! Ο Guardian ΥΠΟΚΛΙΝ

Αποθεωτικό ήταν ένα δημοσίευμα του Guardian την Κυριακή 23 Απριλίου για την Ελλάδα και τα νησιά της. Η Βρετανίδα ανταποκρίτρια της εφημερίδας, Χάνα Τζέιν Πάρκινσον, έγραψε για το χαρακτηριστικό βαθύ μπλε της ελληνικής θάλασσας ότι «υπάρχει ένα μπλε που μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα μόνον με τη φύση του Photoshop, αλλά που όμως είναι αληθινό γύρω από τα νησιά της Δωδεκανήσου».

Η Πάρκινσον πραγματοποίησε οδοιπορικό στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και περιέγραψε στο άρθρο της τις εμπειρίες της, πλέκοντας το εγκώμιο των καλά κρυμμένων θησαυρών της χώρας μας, των μυστικών της νησιών.

Η Κάλυμνος

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος αναφέρεται στην Κάλυμνο, τη Λέρο, την Τέλενδο και τους Λειψούς, που δεν αποτελούν τους κλασσικούς, δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αλλά μικρότερα νησιά που μαγεύουν και γοητεύουν με τα χρώματα και την απλότητά τους.

Οι Λειψοί

Στο άρθρο αναφέρονται αναλυτικά όλα τα αξιοθέατα αυτών των νησιών, αλλά και χρηστικές πληροφορίες για το πώς μπορεί κανείς να τα επισκεφτεί. Η Πάρκινσον εκδηλώνει στο γραπτό της τον θαυμασμό που τρέφει για την περιοχή αυτή του Αιγαίου κι αυτοχαρακτηρίζεται «μαγεμένη». Το αγαπημένο της από τα νησιά, όμως, όπως λέει η ίδια, είναι «η Λέρος και οι αντιθέσεις της (όπου) αρχιτεκτονική κι ιστορία μπλέκονται απολαυστικά».

H Λέρος

Τέλος, γίνεται αναφορά και στο προσφυγικό, με τη δημοσιογράφο να καθησυχάζει τους αναγνώστες της, υπογραμμίζοντας ότι τα συγκεκριμένα νησιά δεν επλήγησαν από το πρόβλημα, παρά τους φόβους και τις επιφυλάξεις των τουριστών.

Η Τέλενδος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top