Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για νέο τρομοκρατικό πυρήνα από τον έμπιστο της Ρούπα

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Μ΄ αυτό το ελικόπτερο η Πόλα Ρούπα, είχε σκοπό λίγη ώρα μετά την απογείωση,  να παραλάβει τον στενό συνεργό της,  ο οποίος  την περίμενε σε ένα ξέφωτο στην Πάρνηθα.  Είχε μαζί του δύο σάκους γεμάτους όπλα και ανεμόσκαλες που θα χρησιμοποιούσαν για να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο σύντροφός της Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης και άλλα τρία - τέσσερα κορυφαία μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αυτόν τον άγνωστο άνδρα, η Πόλα Ρούπα, παρέλαβε τελικά, όχι με το ελικόπτερο αλλά με ταξί, πολλές ώρες αργότερα από το πρώτο ραντεβού. Είχε μεσολαβήσει η αποτυχημένη αεροπειρατεία πάνω από τις Ερυθρές  και η σκληρή πάλη της Ρούπα, με τον πιλότο του ελικοπτέρου, που κράτησε ώρα.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΙΛΟΤΟΥ

«Συνεχίσαμε να παλεύουμε γιατί αυτή φαινόταν αμετανόητη και αποφασισμένη σε αυτό που ζητούσε. Εγώ κατάφερα να τη χτυπήσω δύο φορές στο πρόσωπο, ενώ η ίδια με χτυπούσε και με γρατζουνούσε με το χέρι που δεν κρατούσε το όπλο, ενώ ταυτόχρονα με δάγκωνε στο σώμα μου.»

Η έρευνα της αστυνομίας δείχνει ότι η Πόλα Ρούπα εκείνη τη μέρα εγκατέλειψε το ελικόπτερο λίγο έξω από τη Θήβα, κοντά στο  πάρκιγκ ενός σούπερ μάρκετ από όπου πήρε το ταξί.  Ο οδηγός την πήγε πρώτα στην Πάρνηθα, για να παραλάβει τον άγνωστο στην αστυνομία συνεργό της.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΔΗΓΟΥ ΤΑΞΙ

«Μας περίμενε σε ένα χωματόδρομο. Ήταν περίπου 45 ετών, είχε μεγάλο κούτελο και μαύρα μαλλιά χτενισμένα προς τα πίσω και μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν Έλληνας γιατί μιλούσε καθαρά ελληνικά. Κρατούσε  δύο στρατιωτικούς  σάκους, ένας από τους οποίους  όπως κατάλαβα ήταν ιδιαίτερα βαρύς.»

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν αυτόν τον άνδρα καθώς εκτιμούν ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο τρομοκρατικό πυρήνα. Δεν αποκλείουν μάλιστα την πιθανότητα να κρύβεται πίσω από βομβιστικές επιθέσεις όπως την  πρόσφατη  έκρηξη βόμβας, που έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε τράπεζα  στην οδό  Σανταρόζα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top