ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Είναι το μοιραίο ελικόπτερο λίγο πριν την συντριβή; ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! «Τα Χιούι δεν έχουν GPS»

Η ομίχλη μάλλον σκότωσε τους τέσσερις αξιωματικούς

Η πυκνή ομίχλη μέσα στην οποία εγκλωβίστηκε το ελικόπτερο θεωρείται προς το παρόν ως η πιθανότερη αιτία συντριβής του. 

Ποιος  έδωσε την εντολή για την μοιραία πτήση;  Τι συνέβη και ο χειριστής όταν έφτασε στο Σαραντάπορο και  διαπίστωσε ότι  υπάρχει έντονη νέφωση και ομίχλη, δεν επέστρεψε;  Έλαβε κάποια εντολή; 

Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΥΦΛΩΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ 

Ο έμπειρος χειριστής Δημοσθένης Γούλας ώρες πριν την πτήση, συνομίλησε τηλεφωνικά με συνάδελφό του εξέφρασε την απορία του για την καθορισμένη ώρα της πτήσης, αφού γνώριζε ότι νωρίς το πρωί έχει πυκνή ομίχλη. Παρόλα αυτά αποφάσισε να πετάξει, αν και ήταν στην διακριτική του ευχέρεια να μην το πράξει. 

Με την  υγρασία  να φτάνει στο 95% και την ορατότητα στο μηδέν στην περιοχή του Σαρανταπόρου, στις τάξεις των χειριστών, είναι γνωστό ότι ο καιρός, ακόμη και αν έχεις την πρόγνωση των επόμενων ωρών, μπορεί να αλλάξει απότομα. Μίλησε άραγε ο κυβερνήτης με τον μετεωρολόγο της μονάδας; 

ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ζήτησε από την αεροπορία στρατού να διαθέσει ένα ελικόπτερο για να μεταβεί στα σύνορα ο υποδιοικητής της πρώτης στρατιάς, υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης. Ο κυβερνήτης αφού έλαβε την διαταγή, κατέθεσε το σχέδιο πτήσης, το οποίο εγκρίθηκε από το κέντρο ασφαλείας πτήσεων που έδωσε το πράσινο φως για την απογείωση. Το σχέδιο πτήσης γνώριζε και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας,  ώστε να είναι ενήμερη ανά πάσα στιγμή για το στίγμα του ελικοπτέρου.

ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΧΙΟΥΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ GPS! 

Τα ελικόπτερα Χιούι, όπως είπαν ειδικοί στο Star δεν έχουν...  GPS και δεν μπορούν να πετάξουν κάτω από συνθήκες χαμηλής ορατότητας! 

Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με τον χρήστη που το ανέβασε, πρόκειται για το μοιραίο Χιούι. Ωστόσο, υπάρχουν επιφυλάξεις καθώς... δεν διευκρινίζεται ούτε  ημερομηνία, ούτε αν είναι στην περιοχή  του δυστυχήματος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top