ΣYΓΚΛΟΝΙΖΕΙ στο star.gr ο ξάδερφος του αδικοχαμένου Υποστράτηγου: «Ήταν λεβέντης ο Γιάννης!»

«Η απώλεια είναι μεγάλη για τις ένοπλες δυνάμεις»-Το Πασχαλινό γλέντι που μετατράπηκε σε τραγωδία/Πρώτη ανάρτηση: 19-04-2017 19:23

"Ήταν λεβέντης ο Γιάννης"

Ημέρα εθνικής τραγωδίας είναι η σημερινή, καθώς στις 07:48 το πρωί της Τετάρτης, τέσσερα παλικάρια, τέσσερις άξιοι στρατιωτικοί, χάθηκαν για πάντα, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους αλλά και όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στους νεκρούς και ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο οποίος ήταν πατέρας δυο παιδιών (ηλικίας 28 και 23 ετών αντίστοιχα).

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, ο Ιωάννης Τζανιδάκης καταγόταν από την Ελεύθερνα του Ρεθύμνου, ενώ μόλις τον περασμένο Μάρτιο είχε τοποθετηθεί υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, έχοντας τον βαθμό του Υποστράτηγου.

Συγκλονισμένος, ο ξάδερφός του Νίκος Πετρακάκης, μίλησε στο star.gr για την σοκαριστική απώλεια:

«Το πρωί το πληροφορήθηκα από στενό συγγενικό μου άτομο. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες όλων των αξιωματικών. Συγκλονισμένες είναι οι οικογένειες της Ελεύθερνας και της Κυριάννας που είναι τα χωριά των γονιών του Γιάννη, του πατέρα και της μάνας του. Μόνο η μητέρα του είναι εν ζωή, ο πατέρας του έχει πεθάνει εδώ και κάποια χρόνια» δήλωσε στο star.gr ο κος Πετρακάκης.

«ΗΤΑΝ ΛΕΒΕΝΤΗΣ»

Μιλώντας για τον αδικοχαμένο του ξάδερφο, είπε πως «είναι μεγάλη απώλεια για τις ένοπλες δυνάμεις, για το Ρέθυμνο. Ο Γιάννης ήταν ένας εξαιρετικός αξιωματικός, από τους άριστους πιστεύω. Ένα πολύ καλό παιδί όπως τον ήξερα, λεβέντης και άνθρωπος ξεχωριστός. Ερχόταν συχνά στο χωριό, τον βλέπαμε περισσότερο όταν έπαιρνε άδεια για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Ήταν ένας δυναμικός, πρόσχαρος άνθρωπος. Ένα καλό παιδί», καταλήγοντας πως:

«Τέτοιοι άνθρωποι με μεγάλη προσφορά στον τόπο, όταν χάνονται λείπουν παραπάνω».

ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΘΡΗΝΟ

Τραγική ειρωνία; Σύμφωνα με το ekriti, μόλις την Δευτέρα του Πάσχα, ο Ιωάννης Τζανιδάκης και η σύζυγός του ήταν μαζί με συγγενείς και φίλους στο γλέντι που είχε στηθεί στο χωριό της Ελεύθερνας. Όλοι μαζί γιόρταζαν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, όμως η μοίρα είχε τα δικά της σχέδια, καθώς δυο ημέρες αργότερα ο Υποστράτηγος χάθηκε για πάντα.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης καταγόταν από την Ελεύθερνα του Ρεθύμνου

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.

Ως ταξίαρχος, ο Ιωάννης Τζανιδάκης είχε υπηρετήσει ως διοικητής στην 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον κλάδο Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

Το Μάρτιο του 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς.

Ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης ήταν 55 ετών.

Της Χριστίνας Βεργιώτη

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top