Μαύρη μέρα ξημέρωσε για την Ελασσόνα και για όλη την Ελλάδα. Η 19η Απριλίου γράφτηκε με τα μελανότερα χρώματα στις σελίδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Η συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου οδήγησε στο θάνατο 4 αξιωματικούς ενώ σώθηκε από θαύμα μια αρχιλοχίας. Στα σπίτια των τεσσάρων παλικαριών ξεκίνησαν τα μοιρολόγια και ο επιτάφιος θρήνος και στο σπίτι της Βασιλικής οι προσευχές και τα δάκρυα χαράς για το θαύμα της…Ανάστασης.

Αυτόπτης μάρτυρας της εθνικής τραγωδίας ο βουλευτής Κατσιαντώνης

Ο βουλευτής Λάρισας με την Ένωση Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εθνικής τραγωδίας. Βρέθηκε στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου σχεδόν από την πρώτη στιγμή και μιλά για όλα όσα είδε και άκουσε στο star.gr

Όπως χαρακτηριστικά είπε «επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος Ελασσόνας, τις πρωϊνές ώρες, γύρω στις 7.40 π.μ, όταν είχαμε ξυπνήσει με τη σύζυγό μου, ακούσαμε πολύ χαμηλή πτήση ελικοπτέρου, δηλαδή ήταν δυνατός ο θόρυβος. Πετούσε πάνω από την Ελασσόνα και πήγαινε προς Κοζάνη, για τα δεδομένα τα δικά μας δεν είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε την πτήσεις τόσο χαμηλά. Ρώτησα και τη σύζυγό μου αν έχει ακούσει άλλη φορά ελικόπτερο να πετάει τόσο χαμηλά και μου είπε «Γιώργο, δε θυμάμαι κάτι παρόμοιο». Θορυβηθήκαμε και είμασταν προβληματισμένοι.

Μισή ώρα μετά, ενημερώθηκα δυστυχώς ότι κατέπεσε το ελικόπτερο έξω από το Σαραντάπορο, στα όρια Σαραντάπορου προς Κοζάνη. Είχαμε την ενημέρωση ότι στο σημείο έπεσε το ρεύμα γιατί το ελικόπτερο κατέπεσε σε μια κολώνα η οποία ήταν σπασμένη. Στην περιοχή επικρατούσε λίγη ομίχλη εκείνη την συγκεκριμένη ώρα. Από ότι μου είπαν, δεν είχε σχέση η κολώνα με την πτώση του ελικοπτέρου. Δυστυχώς είχαμε 4 νεκρούς. Συλλυπητήρια στις οικογένειες τους. Χάσαμε 4 παλικάρια.

Όταν έφθασα στο σημείο, προσπαθούσαν να μεταφέρουν τις σορούς των νεκρών. Καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση ήταν τραγική. Ο κόσμος είναι αναστατωμένος στην περιοχή και όλοι οι κάτοικοι είναι στεναχωρημένοι» είπε τέλος ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Της Ισμήνης Λέντζου

 

 

Tags: