Γεύματα αγάπης: Καταφύγιο στα συσσίτια της εκκλησίας βρίσκουν χιλιάδες συμπολίτες μας

Στα γεύματα της ενορίας στον Πειραιά, επικρατεί καθημερινά το αδιαχώρητο-πρώτη ανάρτηση: 15-04-2017 16:53

Καταφύγιο στα συσσίτια της εκκλησίας βρίσκουν χιλιάδες άποροι συμπολίτες μας. Στον Πειραιά, στα 30 σημεία όπου η ενορία διανέμει φαγητό, επικρατεί καθημερινά το αδιαχώρητο.

Η Ελένη Γεωργούλη, άνεργη, προσπαθεί να πνίξει τον καημό της. «Τίποτα απολύτως. Ούτε σύνταξη ούτε εργάζομαι. Μας συντηρεί η εκκλησία. Εγώ, ό,τι έχω στην εκκλησία και στην πρόνοια τα έχω. Αυτοί θα νοιαστούν για το φαγητό μου, αυτοί για το νερό μου. Αυτοί όλα».

Δεν έχει οικογένεια και οι μέρες των γιορτών τής το υπενθυμίζουν πιο έντονα. «Κάτι δεν πήγε καλά στη ζωή μου. Τελείωσε. Δεν το έβαλα κάτω».

Ο 37χρονος Εμμανουήλ Ντελικάντο βλέπει να νιάτα του να περνούν, χωρίς να μπορεί να βρει μια δουλειά που θα του προσφέρει τουλάχιστον τα απαραίτητα. Στην ενορία του Πειραιά, δεν πάει μόνο για ένα πιάτο φαγητό. Πάει ακόμα και για να πλυθεί.

Ο πατήρ Ιωάννης, προϊστάμενος στον Άγιο Κωνσταντίνο του Πειραιά, λέει ότι τα συσσίτια αυτά «γίνονται με πάρα πολλή αγάπη από τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν. Ο εθελοντισμός είναι αυτό που σώζει την εκκλησία».

Στην αποθήκη του πνευματικού κέντρου υπάρχουν όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για τις 120 μερίδες φαγητού που ετοιμάζουν καθημερινά οι εθελόντριες του δήμου, όπως κοτόπουλο, κιμάς, όσπρια, τυρί, μακαρόνια, ρύζι και γάλα.

Ο Δημήτρης Αλφιέρης, Διευθυντής της Μητρόπολης Πειραιώς, εξηγεί ότι περισσότερες από έξι χιλιάδες μερίδες διανέμονται σε τριάντα σημεία της ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, δηλαδή στο δήμο του Πειραιά, στην Δραπετσώνα και στον Άγιο Ιωάννη τον Ρέντη. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top