Μια αφίσα με φιλοτουρκικό περιεχόμενο και με υπογραφή αντιφασιστικής οργάνωσης βρίσκεται τοιχοκολλημένη σε  κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αποτελεί δημιούργημα μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, οι οποίες έχουν βρει τρόπο να παρεισφρήσουν σε Ελληνικές οργανώσεις.

Με τίτλο «αναρωτιέστε τι προκαλεί την τουρκική προκλητικότητα», αντιφασιστική οργάνωση προσπαθεί με μια αφίσα να δικαιολογήσει όλες τις παραβιάσεις του γειτονικού κράτους, ρίχνοντας καθαρά τις ευθύνες στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά, μιλά για οργανωμένο σχέδιο περικύκλωσης του τουρκικού κράτους, με κυριαρχία στην θάλασσα από την Κέρκυρα μέχρι τον Λίβανο, δίχως να ερωτηθεί το τελευταίο.

Στην ίδια αφίσα, σε άλλη παράγραφο, ο συντάκτης επιρρίπτει ευθύνες, πάλι στο ελληνικό κράτος, για την τουρκική προκλητικότητα στα Ίμια. Στην αφίσα, χαρακτηρίζεται η βραχονησίδα ως άτυπα αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Όμως, δεν είναι η μοναδική αφίσα. Υπάρχει και δεύτερη, πάλι με τίτλο «ποιος θα μας προστατεύσει από τους εχθρούς του Σουλτάνου», ρίχνοντας ευθείες βολές κατά του υπουργού εθνικής άμυνας, Πάνου Καμμένου, τον οποίο έχει και φωτογραφία με στρατιωτική στολή. Η αρχή προϊδεάζει για το υπόλοιπο περιεχόμενο.

«Τελευταία, ακούμε όλο και πιο έντονα τα ελληνικά και όχι μόνο γαβγίσματα ενάντια στην Τουρκία. Είναι και του κυρίου Πάνου που του αρέσουν και τα χακί» γράφει συγκεκριμένα.

Υπηρετούν κάποια ξένη δύναμη αυτές οι αντιφασιστικές ομάδες; Είναι αληθινές ή πίσω από μια υπογραφή κρύβεται ένα καλοστημένο δίκτυο προπαγάνδας; 

Tags: