ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ του ΕΚΑΒ για το Πάσχα!Δείτε ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ τι πρέπει να κάνετε αν σας συμβεί κάτι στο δρόμο

Μια ανακοίνωση που σώζει ζωές

ΕΚΑΒ έκτακτα μέτρα

Εκτός από την τροχαία, επί ποδός για την έξοδο των εκδρομέων ενόψει Πάσχα είναι και το Εθνικό Κέντρο 'Άμεσης Βοήθειας, το οποίο λαμβάνει έκτακτα μέτρα. 

Η κάλυψη θα γίνει με ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και ασθενοφόρων.

Το πρόγραμμα του ΕΚΑΒ έχει ως εξής: 

Μ. Πέμπτη, 15:00 - 23:00, Μ. Παρασκευή, 07:00 - 23:00, Μ. Σάββατο, 07:00 - 15:00, Δευτέρα του Πάσχα, 07:00 - 23:00, Σάββατο, 07:00 - 23:00 και Κυριακή του Θωμά, 07:00 - 23:00.

Το Κέντρο προτρέπει όλους τους οδηγούς για σωστή χρήση των ζωνών ασφαλείας και του κράνους και ασφαλή οδήγηση με τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ. 

Επίσης, το ΕΚΑΒ παρακαλεί για την σωστή χρήση του «166» και την κλήση του μόνο σε καταστάσεις που είναι αναγκαία η επείγουσα βοήθεια.

Εάν καλεί κάποιος το «166» πρέπει να είναι έτοιμος για τις εξής πληροφορίες:  

-τον αριθμό του τηλεφώνου από το οποίο γίνεται η κλήση

-την ακριβή διεύθυνση στην οποία θα πρέπει να μεταβεί το Ασθενοφόρο, αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι),

-πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, ηλικία και φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια. 

Το Κέντρο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παρακαλεί τους πολίτες να μην κλείσουν το τηλέφωνο εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η συνομιλία και δεν έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top