Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ποδηλατόδρομος της Ελλάδας- Σε ποια πόλη βρίσκεται;

Το επίπεδο έδαφός της προσφέρεται για ορθοπεταλιές

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ποδηλατόδρομος της Ελλάδας- Σε ποια πόλη βρίσκ

Αυτή η πόλη της Ελλάδας –συγκεκριμένα της Θεσσαλίας- έχει διακριθεί ως η πρώτη «έξυπνη πόλη» της χώρας, ήταν η πρώτη που δοκίμασε τα «έξυπνα» λεωφορεία χωρίς οδηγό και κατέχει ρεκόρ για τον αριθμό των ποδηλατών της.

Ο λόγος για τα Τρίκαλα, την πόλη που συνδυάζει ομορφιά και εξυπνάδα και που προσφέρεται, λόγω του ότι το έδαφός της είναι επίπεδο, για ορθοπεταλιές. Όλο και περισσότεροι κάτοικοι αφήνουν στην άκρη τα αυτοκίνητά τους και χρησιμοποιούν ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο κεντρικός ποδηλατόδρομος των Τρικάλων βάφτηκε κόκκινος, ώστε να διαχωριστεί καθαρά από τον υπόλοιπο δρόμο. Η βαφή, μάλιστα, είναι ειδική, για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, ενώ γίνεται τεράστια προσπάθεια για τη διαφύλαξη του ποδηλατόδρομου και την ασφάλεια των ποδηλατών.

Σύμφωνα με τον Δήμο Τρικκαίων, η ορθή οδηγική συμπεριφορά και η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού στους ποδηλάτες. Αντίστοιχα, όμως, και οι ποδηλάτες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες οδήγησης και κίνησης εντός πόλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top