ΣΑΛΟΣ από τις καταγγελίες για διανομή ληγμένων κοτόπουλων σε απόρους!

Τι λέει στο star.gr ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας

ΣΑΛΟΣ από τις καταγγελίες για διανομή ληγμένων κοτόπουλων

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε τη Μ. Τρίτη, η καταγγελία μια 60χρονης, ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο της Νέας Χαλκηδόνας της έδωσαν κοτόπουλο που είχε λήξει από τον Ιανουάριο!

Η γυναίκα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 κατήγγειλε ότι της έδωσαν νωπό κοτόπουλο με ημερομηνία συσκευασίας 27 Δεκεμβρίου 2016 και ημερομηνία λήξης την 1η Ιανουαρίου 2017.

Όταν μάλιστα είπε στους υπαλλήλους ότι το κοτόπουλο έχει λήξει, εκείνοι της απάντησαν ότι δεν ήταν ληγμένο γιατί το είχαν στην κατάψυξη και αν δεν το θέλει, να το αφήσει για να το πάρει κάποιος άλλος.

Το star.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, κύριο Ε. Κουμαριανό, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου δεν διανέμει ληγμένα προϊόντα και προσέχουν πάρα πολύ, ώστε να διασφαλίζονται οι κανόνες υγιεινής. Πάντως δεν απέκλεισε να δόθηκε στη συγκεκριμένη γυναίκα κατεψυγμένο κοτόπουλο, το οποίο διατηρείται σε συνθήκες βαθιάς κατάψυξης.

«Χθες και σήμερα μοιράζαμε νωπά κοτόπουλα, είτε από χορηγία, είτε τα προϋπολογισμένα που αγοράζουμε. Αν είχε περισσέψει κάτι το οποίο είχε καταψυχθεί, γιατί έχουμε βαθιά κατάψυξη, όπου τα προϊόντα διατηρούνται στους -18 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει και η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείου Εργασίας του 2012, δεν το γνωρίζω. Η εταιρεία πάντως μας έχει πει ότι τα προϊόντα αυτά μπορούν να καταψυχθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, πέραν των τριών μηνών και ενδεχομένως να δόθηκε στη συγκεκριμένη κυρία κοτόπουλο κατεψυγμένο που το διατηρούσαμε στην κατάψυξή μας», είπε ο κ. Κουμαριανός.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μπορεί όντως να είχαν περισσέψει κάποια κοτόπουλα από την προηγούμενη διανομή, αλλά διαβεβαίωσε ότι τα προϊόντα που μοιράστηκαν δεν ήταν σε καμία περίπτωση αλλοιωμένα.

Τέλος, διέψευσε τους ισχυρισμούς της γυναίκας ότι συνομίλησε με αντιδήμαρχο δημοτική σύμβουλο ή με τον ίδιο, καθώς όπως είπε τόσο εκείνος, όσο και η Αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών δε συμμετέχουν στη διαδικασία διανομής των τροφίμων.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top