Σύμμαχος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών

Ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα των συμμάχων του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αποτελεί πλέον το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος και η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα  Βαρδινογιάννη, υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας. 

«Η συγκίνηση όλων μας είναι μεγάλη και η τιμή που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι βαθιά, καθώς το μεγαλύτερο και αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της χώρας μας, αποτελεί το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που ανοίγει τον δρόμο της συνεργασίας μας με μεγάλα πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε η Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, «Ελπίδα»,  κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. 

Με τη συνεργασία αυτή, το Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει την υποστήριξη του έργου του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ενισχύοντας το στόχο του: την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών στην Ελλάδα, αλλά και τα επόμενα βήματα τους σε επιστημονικό επίπεδο. 

«Η αντιμετώπιση του παιδιατρικού καρκίνου, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη και βρισκόταν σε μηδενικό σημείο το 1990, σήμερα έχει ξεπεράσει σε επίπεδο νοσηλείας και σε επίπεδο υποδομών, την αντιμετώπιση και των συμπαγών όγκων και των αιματολογικών κακοηθειών στους ενήλικες», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρύτανης ΕΚΠΑ,  κύριος Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος

Ο πρύτανης, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι στην προσεχή τελετή βράβευσης των σύγχρονων ευεργετών του Πανεπιστημίου Αθηνών θα βραβευτεί και ο Σύλλογος Ελπίδα.

Σε αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του καθηγητή κυρίου Δημόπουλου στο έργο του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», η κυρία Βαρδινογιάννη τού απένειμε την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου. 

Ήδη σήμερα, Δευτέρα, ομάδα ειδικευόμενων γιατρών και διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών, μεταφέροντας το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top