Η αδερφή του 33χρονου αρχιπυροσβέστη, Ματθαίου Μάντζιου που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διώροφο οίκημα στο Παλαιό Φάληρο, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2014 δηλώνει ότι αισθάνεται δικαιωμένη μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος έξι ανώτατων στελεχών  της Πυροσβεστικής για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έκθεση σε βαθμό κακουργήματος αλλά και σε βάρος του ιδιοκτήτη του οικήματος, όπου προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται, ότι εκτός από τον άτυχο αρχιπυροσβέστη, τη ζωή της είχε χάσει και μια 44χρονη γυναίκα, την οποία ο αρχιπυροσβέστης είχε επιχειρήσει να σώσει.

«Η ενοχοποίηση των αρμοδίων δεν αποτελεί ικανοποίηση αλλά εν μέρει ηθική αποκατάσταση της τάξης πραγμάτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι 6 άτομα μπορούσαν και έπρεπε να τον είχαν σώσει. Μα δεν το έπραξαν και σύμφωνα με τα στοιχεία ούτε καν το προσπάθησαν. Ποτέ κανείς δεν μου είπε το ΓΙΑΤΙ, τώρα πια θα μάθει πρώτα η δικαιοσύνη και ύστερα εμείς», δηλώνει η αδελφή του αδικοχαμένου αρχιπυροσβέστη, Βασιλική Μάντζιου.

Όλα είχαν ξεκινήσει γύρω στις 9:00 το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου του 2014, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο κατάστημα με υδραυλικά που διατηρούσε ο σύζυγος της 44χρονης στο ισόγειο του διώροφου σπιτιού. Πολύ γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε στο πατάρι που υπήρχε ανάμεσα στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο και από εκεί οι καπνοί έπνιξαν όλο το κτίριο. Ο άτυχος αρχιπυροσβέστης μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο για να απεγκλωβίσουν την 44χρονη γυναίκα, ωστόσο, δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Τότε, βγήκαν από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου και ενώ ο συνάδελφος του Ματθαίου εγκατέλειψε το κτίριο, ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης μπήκε ξανά στο διαμέρισμα, πήγε στο υπνοδωμάτιο και από εκεί βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος καθώς καταλάβαινε ότι το οξυγόνο του τελείωνε. Από εκεί ζητούσε, απεγνωσμένα στο Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όταν έφτασαν οι ενισχύσεις ήταν ήδη πολύ αργά.

Δείτε τι ανέφερε η αδερφή του 33χρονου στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα».