Ανατριχίλα προκαλούν τα λόγια της Τασούλας Κεραμιτσή, της μητέρας του 38χρονου Γιώργου, ο οποίος ξεψύχησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, περιμένοντας το ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε για να τον παραλάβει μετά από σχεδόν δύο ώρες.

«Ας βοηθήσουμε όλοι και κυρίως η πολιτεία να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές. Ας είναι το παιδί μου το τελευταίο θύμα της αδιαφορίας», είπε η χαροκαμένη μάνα στον Έθνος.

Η ίδια υποστηρίζει ότι ο γιος της δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας και μάλιστα ετοιμαζόταν να φύγει το καλοκαίρι για δουλειά στην Ισπανία, όπου παράλληλα θα έκανε μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία.

Εργαζόταν κανονικά στην οικογενειακή επιχείρηση και ουδέποτε δεν διαμαρτυρήθηκε ότι πονάει κάπου ή κάτι τον ενοχλεί.

«Κοιμόμασταν όταν περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου τον ακούσαμε να μπαίνει στο δωμάτιό του. Σηκώθηκε ο πατέρας του και ξύπνησε κι εμένα. Αντιληφθήκαμε ότι δυσκολεύεται να ανασάνει και αμέσως καλέσαμε ασθενοφόρο. Πιστεύαμε ότι θα έρθει από το Παλαιοχώρι, όμως το μοναδικό διαθέσιμο ήταν στην Κασσανδρεία και χρειάστηκε δύο ώρες. Το παιδί μου έσβησε και παρ’ όλες τις προσπάθειες του πληρώματος είχε  ήδη φύγει. Στα χέρια μας ξεψύχησε», είπε.

Η νεκροψία που θα γίνει σήμερα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 38χρονου Γιώργου, καθώς η οικογένεια επιμένει πως δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη παραδέχθηκε ότι το ασθενοφόρο χρειάστηκε μία ώρα και 50 λεπτά για να φτάσει στο περιστατικό γιατί μετέβη στην Ουρανούπολη από την Κασσανδρεία, ενώ το άλλο όχημα που ήταν σε υπηρεσία είχε διατεθεί ήδη σε περιστατικό στα Νέα Μουδανιά.

«Υπάρχουν ελλείψεις και σε μέσα και σε ανθρώπινο δυναμικό. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι στη  Χαλκιδική υπάρχουν τρία ασθενοφόρα και 33 άτομα εργάζονται στο ΕΚΑΒ. Τους καλοκαιρινούς μήνες που ο νομός δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, οι αυξημένες ανάγκες καλύπτονται από αδειούχους διασώστες άλλων νομών, ενώ πέρσι ήταν στο νομό και ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

«Εξαιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρο και προσωπικό άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους», κατήγγειλε στο Έθνος ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ – 2 Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Παλαιολόγου.

Tags: