Τα μαγαζιά ανοιχτά την Κυριακή, η Ερμού γεμάτη αλλά τα ταμεία δεν γέμισαν

Οι απόλυτοι χορτοφάγοι ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας πανό με σφαγμένα ζώα, διαμαρτύρονταν για το έθιμο του οβελία

Ανοιχτά ήταν χθες Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα λόγω του εορταστικού ωραρίου. Η Ερμού πλημμύρησε από κόσμο, όμως οι περισσότεροι δεν έκαναν τις Πασχαλινές τους αγορές αλλά απόλαυσαν την βόλτα τους.

Μέλη σωματείων και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για τα ανοιχτά καταστήματα.

Καρφίτσα δεν έπεφτε στην Ερμού. Μικροί και μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι πήγαν στο κέντρο της Αθήνας. Τα καταστήματα ήταν ανοιχτά λόγω του εορταστικού ωραρίου, ο καιρός ανοιξιάτικος και η όρεξη για βόλτα... μεγάλη.

Έξω από πολυκαταστήματα μέλη σωματείων και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για τα ανοιχτά καταστήματα στην οδό Ερμού. "Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές" ήταν το κύριο σύνθημα τους.

«Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι καθιερωμένη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Διαφωνώ με τις υπόλοιπες Κυριακές που θέλουν να καθιερώσουν»

«Κακώς που είμαστε και εμείς έξω, αλλά να που δεν εργαζόμαστε… και είμαστε και εμείς για βόλτα περισσότερο»

Ο πεζόδρομος γεμάτος, τα μαγαζιά επίσης, τα ταμεία όμως άδεια λένε οι καταστηματάρχες.

«Κόσμος υπάρχει αλλά χωρίς σακούλες και όπως βλέπετε χωρίς ιδιαίτερη κίνηση. Το κέντρο είναι ένα ωραίο μέρος για βόλτα. Θέλει ο κόσμος αλλά δεν μπορεί» εξηγεί υπεύθυνη καταστήματος.

Στην πλατεία Καπνικαρέας, vegan, οι απόλυτοι χορτοφάγοι ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας πανό με σφαγμένα ζώα, διαμαρτύρονταν για το έθιμο του οβελία.

«Θέλουμε λίγο να αφυπνήσουμε τον κόσμο, διότι αυτές τις μέρες οι σφαγές έχουν την τιμητική τους δυστυχώς. Πρέπει να σταματήσει αυτό»

«Το να παίρνουμε τη ζωή για 10 λεπτά γευστικής απόλαυσης ή για να ντυθούμε, παπούτσια, ρούχα είναι ανήθικο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top