ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ εμπόρων ναρκωτικών στο Ταίναρο από το Λιμενικό - ΒΙΝΤΕΟ

Συνελήφθησαν 8 άτομα - Πρώτη ανάρτηση 08-04-2017 20:17

Ένα διεθνές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που προμήθευε ολόκληρη την Ευρώπη εξάρθρωσε η Ελληνική Ακτοφυλακή σε συνεργασία με τις Ιταλικές αρχές.

Σε βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα,  ελικόπτερο του Λιμενικού καταδιώκει ταχύπλοο σκάφος διακινητών και το ακινητοποιεί μετά από  επαναλαμβανόμενες ριπές με πυροβόλο όπλο.

Το ελικόπτερο του Λιμενικού καταδιώκει το  ταχύπλοο των διακινητών στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου. Ελεύθεροι σκοπευτές ρίχνουν  επαναλαμβανόμενες προειδοποιητικές βολές περιμετρικά του σκάφους,  ενώ ένα άλλο ελικόπτερο της Frontex καταγράφει την καταδίωξη του σκάφους που προσπαθεί να  διαφύγει.  Την ίδια στιγμή  φουσκωτό της ακτοφυλακής με πάνοπλους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού προσεγγίζει το ταχύπλοο. Οι  διακινητές συλλαμβάνονται.

ΤΟ «ΤΡΙΓΩΝΟ» ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Το φουσκωτό που παρακολουθούσαν οι ελληνικές αρχές ξεκίνησε από την Αττική. Κατευθύνθηκε προς τις αλβανικές ακτές μέσω της Κέρκυρας. Εκεί παρέμεινε μια ώρα, όπου φόρτωσε  τα ναρκωτικά και στη συνέχεια  κατευθύνθηκε στις Ιταλικές ακτές.

Μόλις το σκάφος που με ενισχυμένες μηχανές, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία και μεγάλη αυτονομία καυσίμων, μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα,  πέρασε στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών, όπου με συντονισμένες ενέργειες το ακινητοποίησαν. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι δυο διακινητές  με το σκάφος να έχει  βληθεί με χειρουργική ακρίβεια στους  δυο  αεροθαλάμους  από τις σφαίρες των λιμενικών.

Συνελήφθησαν συνολικά  3 Έλληνες και πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας.

Από τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική  δομή, τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών  και την γεωγραφική  εξάπλωση, προκύπτει  ότι τα μέλη της είχαν  κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top