Δώρον άδωρον αφού αδυνατεί να καταβάλλει την εγγύηση των 200.000 ευρώ που επέβαλλε το δικαστήριο, είναι σύμφωνα με τους δικηγόρους του η αποδοχή του 5ου αιτήματος αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας  200.000 ευρώ (κατά πλειοψηφία 4-1, μια δικαστής ήθελε 100.000 ευρώ) της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, της παράδοσης της ΑΤ και του διαβατηρίου, της  απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ (από τον Μάιο του 2017 όταν πιθανότατα θα λάβει εξιτήριο) δυο φορές τον μήνα αφήνεται ελεύθερος ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλος.

"Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορεί να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φύλακές" ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού, Λεωνίδα Κοτσαλή.

"Η υγεία του η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός" τόνισε επίσης ο κ. Κότσαλης.

"Αν επιστρέψει στη φυλακή και μέχρι μα βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας;" επισήμανε ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος.

Η ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ

Έντονη είναι η αντίδραση της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη , η οποία ήταν παρούσα στο δικαστήριο και φώναξε «τεράστιες ευθύνες».

Οι συνήγοροι του ζήτησαν την μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ και ένα χρονικό διάστημα για να καταβάλουν τα χρήματα, με τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο να ζητάει να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση τους. Το αίτημα απορρίφθηκε και από το δικαστήριο.

Tags: