Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος πασχαλινός προορισμός για τους Έλληνες- ΜΑΓΙΣΣΑ η Κέρκυρα

Τι δείχνει έρευνα της Trivago για τις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών

Τop πασχαλινός προορισμός αναδεικνύεται φέτος η Κέρκυρα, σύμφωνα με έρευνα της Trivago, παίρνοντας τα πρωτεία από τη Ρώμη.

Η έρευνα καταγράφει τις προτιμήσεις των Ελλήνων για την εορταστική περίοδο του Πάσχα και τα στοιχεία προέκυψαν από τις αναζητήσεις των χρηστών της πλατφόρμας από τις 19 Ιανουαρίου – 11 Μαρτίου.

«Τα τελευταία τρία χρόνια η Ρώμη ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων για το Πάσχα, φέτος όμως πρώτος προορισμός είναι η Κέρκυρα», είπε στο star.gr ο Βασίλης Νικολογιάννης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου της Trivago.

Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα, ενώ πέρσι από τους δέκα πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα, οι οχτώ ήταν διεθνείς, φέτος ο αριθμός μειώθηκε στους πέντε, αντανακλώντας τη γενικότερη επιστροφή σε εγχώριους προορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, πέρσι στην πρώτη δεκάδα ήταν μόνο η Κέρκυρα και το Ναύπλιο, ενώ φέτος στη λίστα προστέθηκε η Μονεμβασιά, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση, ακολουθούμενη από τη Σαντορίνη και τα Ιωάννινα στην έβδομη και όγδοη θέση, αντίστοιχα.

Όσο για το ποιες εθνικότητες θα προτιμήσουν τη χώρα μας φέτος το Πάσχα, σύμφωνα με τον κ. Νικολογιάννη πρώτοι είναι οι Ιταλοί, ακολουθούν οι Γάλλοι, οι Ισραηλινοί, οι Σουηδοί, οι Σέρβοι, οι Ρουμάνοι, οι Ελβετοί, οι Αυστριακοί, οι Δανοί και οι Βέλγοι.
 

Αναλυτικά οι δέκα πιο δημοφιλείς πασχαλινοί προορισμοί σύμφωνα με την Trivago για φέτος είναι οι:
  • Κέρκυρα
  • Ρώμη
  • Ναύπλιο
  • Παρίσι
  • Λονδίνο
  • Μονεμβασιά
  • Σαντορίνη
  • Ιωάννινα
  • Αμστερνταμ
  • Βενετία

Πανέτοιμη η Κέρκυρα να υποδεχθεί τους επισκέπτες της

Η Κέρκυρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες που θα την προτιμήσουν φέτος το Πάσχα, όπως είπε στο star.gr ο γνωστός επιχειρηματίας Σπύρος Σιμάτης.

«Η Κέρκυρα είναι ο πρώτος προορισμός αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όπως δείχνει και η έρευνα της Trivago. Τόσα χρόνια ήταν πρώτη στις προτιμήσεις η Ρώμη, αλλά φέτος καταφέραμε και την ξεπεράσαμε. Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται μέσα στην πόλη είναι όλα γεμάτα και οι περισσότερες κρατήσεις έχουν γίνει από Έλληνες που θα μείνουν στο νησί μας για περίπου τέσσερις μέρες», είπε ο κ. Σιμάτης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη έχουν ξεκινήσει να καταφτάνουν στην Κέρκυρα πολλά κρουαζιερόπλοια και ακούγεται ότι φέτος η τουριστική κίνηση στο νησί των Επτανήσων θα σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Μέσες προτιμώμενες τιμές

Σύμφωνα με την έρευνα της Τrivago, αυξήθηκαν επίσης χαρακτηριστικά οι μέσες προτιμώμενες τιμές σε πολλούς προορισμούς σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2016.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη Ρώμη όπου φέτος η μέση προτιμώμενη τιμή αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με την περσινή των 108 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 136 ευρώ.

Στο Λονδίνο, η τιμή αυξήθηκε κατά 23%, από τα 149 ευρώ στα 183 ευρώ, ενώ στο Ναύπλιο παρατηρήθηκε μικρότερο ποσοστό αύξησης της τάξεως του 11%.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση προτιμώμενη τιμή από τα 92 ευρώ που ήταν, ανήλθε στα 102 ευρώ. Στην Κέρκυρα, η τιμή διαμορφώθηκε στα 114 ευρώ, από 109 που ήταν το 2016, ενώ στο Παρίσι η μέση προτιμώμενη τιμή ήταν 128 ευρώ, κατά 2% αυξημένη σε σχέση με πέρσι.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top