Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 46χρονου δασκάλου, Νίκου Μέντζου, στο Αγρίνιο.

Ο 46χρονος, οικογενειάρχης και πατέρας ενός παιδιού, είχε βρεθεί απανθρακωμένος και δεμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, σε χωράφι ιδιοκτησίας του. Λίγα λεπτά πριν, είχε ζητήσει να ρευστοποιηθούν όλες οι μετοχές του.

Οι αρχές είχαν μιλήσει για δυστύχημα, όμως, μετά από εκταφή που έγινε κι από νέες ιατροδικαστικές εξετάσεις, βρέθηκαν σύρματα ανάμεσα σε υπολείμματα ιστών. Το κεφάλι και τα δόντια του δασκάλου δεν βρέθηκαν ποτέ, γεγονός που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Τότε, είχε ασκηθεί δίωξη κατά αγνώστου.

Πλέον, όμως, τα πράγματα αλλάζουν και η δίωξη προσωποποιήθηκε. Σε λίγες μέρες, μάλιστα, θα περάσουν από τον ανακριτή μια γυναίκα, φίλη του δασκάλου, κι ένα συγγενικό της πρόσωπο.

Κατά την έρευνα, προέκυψε μια μάρτυρας-κλειδί. Η μάρτυρας υποστηρίζει, όπως θα δείτε στο βίντεο, ότι είδε το αυτοκίνητο του άνδρα, με τον ίδιο στη θέση του οδηγού. Ακριβώς από πίσω, είδε το αυτοκίνητο της φίλης του δασκάλου, χωρίς, όμως, να μπορεί να διακρίνει αν ήταν κάποιος σε αυτό. Ακριβώς απέναντι υπήρχαν λιοστάσια, ένα εκ των οποίων είναι του δασκάλου. Από τα λιοστάσια, η γυναίκα είδε να βγαίνει μαύρος καπνός. Έφτασε στο σπίτι της και 20 λεπτά μετά βγήκε στην αυλή της. Τότε, η φίλη του δασκάλου και ο άνδρας έφτασαν με τα αυτοκίνητά τους. Η φίλη φώναξε στον συγγενή της να βγάλει γρήγορα τα ρούχα του. Εκείνος πήρε ένα τσαπί κι άρχισε να σκάβει μπροστά στο σπίτι της. Δυο μέρες μετά, ένα αδέσποτο σκυλί του σχολείου καθόταν ακριβώς πάνω στο σημείο που είχε σκαφτεί.

Πριν από λίγες μέρες, οι αρχές έψαξαν στο σπίτι του άνδρα αυτού, έσκαψαν ένα μέτρο βάθος στην αυλή του, δεν βρήκαν, όμως, τίποτα.

Η κα. Αναστασία Ασπρίδη, η εκπρόσωπος των συγγενών του θύματος, μίλησε στην κάμερα του Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Όλοι είναι ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή» δηλώνει.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμα ξεδιπλώσει όλο το κουβάρι, καθώς εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα. «Από την αρχή έχουν γίνει διάφορα περίεργα πράγματα. Στην αρχή είχαμε μια εκτίμηση, από τις αστυνομικές αρχές, για αυτοκτονία. Μετά από γνωματεύσεις τεχνικών συμβούλων και ιατροδικαστών προέκυψε ότι πρόκειται περί δολοφονίας, αφού βρέθηκε σύρμα με το οποίο ήταν δεμένο το σώμα του θύματος. Εκ των υστέρων, κι αφού είχαμε περίπου 50 μαρτυρικές καταθέσεις, εκ των οποίων η μία είναι αυτόπτη μάρτυρα, είχαμε μια εξέλιξη που δεν μας άρεσε. Μπήκε η υπόθεση στο αρχείο. Υπήρξε, όμως, ένα έγγραφο από τον Εισαγγελέα Εφετών, που έλεγε ότι έπρεπε να κληθεί σε απολογία η σύζυγος του θύματος. Έπειτα, υπήρξε η μαρτυρία της γυναίκας παραπάνω και υπήρξε η κλήση για απολογία των δυο ανθρώπων αυτών, της φίλης και του συγγενή της, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση» εξηγεί η κα. Ασπρίδη. «Πρόκειται για εξαιρετικά ογκώδη δικογραφία, με πάρα πολλά στοιχεία. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Κλείνοντας, η κα. Ασπρίδη δήλωσε ότι «είναι από τα πιο δύσκολα εγκλήματα. Πρέπει να αναζητηθεί το κίνητρο, το οποίο δεν έχει βγει ακόμα στην επιφάνεια».

«Έφτασαν πάρα πολύ εύκολα στο συμπέρασμα ότι ήταν αυτοκτονία» καταγγέλλει η δικηγόρος. «Μόνο επειδή επέμεινε η οικογένεια έγινε νέα ιατροδικαστική εξέταση».

 

Tags: