Τσιμπημένη η τιμή για το κατσικάκι όσο πλησιάζει το Πάσχα

Πιεσμένη η αγοραστική δύναμη, αφού η τσέπη των Ελλήνων δεν αντέχει

Τσιμπημένη η τιμή για το κατσικάκι όσο πλησιάζει το Πάσχα

Σχεδόν ένα ευρώ μέσα σε μια εβδομάδα αυξήθηκε η τιμή των αιγοπροβάτων στη Βόρεια Ελλάδα και όσο πλησιάζει το Πάσχα η τάση αυτή θα είναι ανοδική.

Η μέση τιμή για τα αρνιά και τα κατσίκια που φεύγουν τώρα από τον παραγωγό είναι 4,5 ευρώ το κιλό, όμως η τιμή αυτή είναι too good to be true και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα ανέβει ακόμα περισσότερο.

Πρόθεση των εμπόρων είναι να κρατήσουνε τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα, τόσο λόγο ανταγωνισμού, όσο και της περιορισμένης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, και εκτιμάται ότι τελικά η τιμή για τον οβελία θα φτάσει ακόμα και τα 8 ευρώ το κιλό.

Φυσικά οι Έλληνες παραγωγοί έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν και τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που πουλούν κυρίως αρνιά και κατσίκια από το εξωτερικό σε πολύ χαμηλές τιμές, εκτιμούν όμως ότι και φέτος οι καταναλωτές θα προτιμήσουν τα ντόπια προϊόντα.

Μεγάλη είναι και η ζήτηση από το εξωτερικό, αφού το Ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτει φέτος με αυτό των Καθολικών ειδικά από Ιταλία και Ισπανία, με τις τιμές εξαγωγής να κινούνται στα ίδια επίπεδα με τις εγχώριες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top