Στις 10 Απριλίου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος την αντικατάσταση Ράικου

Συνεδριάζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο μετά την αιφνίδια παραίτησή της

Στις 10 Απριλίου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος την αντικατάσταση Ράικου

Έναν μήνα πριν τη λήξη της θητείας της Ελένης Ράικου, μετά την «ηχηρή» παραίτησή της, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου συνεδριάζει  την ερχόμενη Δευτέρα  για να επιλέξει το νέο ή τη νέα  επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά τη Διαφθοράς.

Το ΑΔΣ συνέρχεται για να αποφασίσει το νέο πρόσωπο που θα διαδεχθεί την επικεφαλής της  Εισαγγελίας Διαφθοράς  Ελένη Ράικου, η οποία  παραιτήθηκε από τη θέση της στις 24 Μαρτίου με βαριές καταγγελίες περί σχεδίου  ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που βάλλονται  από την συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Το ΑΔΣ θα συνέλθει υπό την προεδρία της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και με  εισηγητή τον αρεοπαγίτη Χαράλαμπο  Μαχαίρα.

Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση της κ. Ράικου ήταν η τρίτη στην  Εισαγγελία Διαφθοράς αφού είχαν προηγηθεί, αυτές του Γρ. Πεπόνη και του Σπ. Μουζακίτη οι οποίοι είχαν αναλάβει μόλις συστάθηκε η νέα θέση για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος στο κτίριο του Εφετείου της Αθήνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top