Στο Star η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ συνέντευξη της γιαγιάς του Παντελίδη- Τι είπε πριν πεθάνει

Τι αποκαλύπτει για τον αγαπημένο τραγουδιστή

Η γιαγιά Έλλη, η αγαπημένη γιαγιά του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη, από τη μεριά του πατέρα του, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της για πρώτη φορά στην κάμερα του Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Αποκάλυψε κάθε γωνιά του σπιτιού της, τις αγαπημένες της φωτογραφίες και μοιράστηκε στιγμές κι αναμνήσεις της από τον εγγονό της, Παντελή.

Το Σάββατο το μεσημέρι, όμως, ενώ έτρωγε με την οικογένειά της, η γιαγιά Έλλη υπέστη εγκεφαλικό, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και, λίγες ώρες μετά, άφησε την τελευταία της πνοή.

«Τι να ξεχάσεις από αυτό το παιδί;» ανοίγει την καρδιά της η γιαγιά, μιλώντας για τον Παντελή στην κάμερα του Star και την Ρούλα Κουσκουρή,  λίγες μόλις μέρες πριν φύγει από τη ζωή.

Αυτό που μαθαίνουμε για τον αγαπημένο τραγουδιστή είναι ότι σαν παιδί ήταν ζωηρό. «Ήταν και κωμικό παιδί. Έκανε αστειάκια. Γελάγαμε!» λέει συγκινημένη, δείχνοντας το αυτόγραφο που της είχε δώσει.

Στη συνέχεια, δείχνει όλο καμάρι μια φωτογραφία του Παντελή με τη στολή του Πολεμικού Ναυτικού. «Κούκλος ήταν με τη στολή» λέει με φωνή τρεμάμενη. «Ερχόταν και μου έλεγε ‘γιαγιά, ράψε μου αυτό το κουμπί’». Δίπλα στον εγγονό, η φωτογραφία του άντρα της, που έχει επίσης φύγει από τη ζωή. «Παντελής Παντελίδης κι αυτός» ψελλίζει η γιαγιά. «Κοιτάω την εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα και του λέω να προστατέψει το παιδί μου. Φιλάω και τη φωτογραφία του παιδιού μου και λέω ‘Παναγία μου έχε τον στην αγκαλιά σου’. Και του άντρα μου λέω να ‘ναι καλά να προστατέψει το παιδί μας» εξηγεί.

Από μικρός ο Παντελής τραγουδούσε συνέχεια, όπως αποκαλύπτει η γιαγιά του. «Κι εγώ όποτε έκανα δουλειές, τραγουδούσα συνέχεια. Ο μπαμπάς μου έπαιζε ούτι στην πατρίδα, τη Σπάρτη Μικράς Ασίας. Την καλλιτεχνική φλέβα την πήρε ο Σταύρος, ο γιος μου, και μετά από τον Σταύρο ο Παντελής».

Με δυσκολία καταφέρνει να μιλήσει για τη μοιραία εκείνη μέρα, όταν πληροφορήθηκε ότι ο αγαπημένος της Παντελής έφυγε από τη ζωή.

«Η κοπέλα στο διπλανό σπίτι ήταν άρρωστη. Βλέπω κι εγώ κόσμο έξω και λέω ‘έπαθε τίποτα η Ελένη;’ Όλοι με ρώταγαν συνέχεια τι έγινε και τι κάνω. ‘Καλέ, καλά είμαι’ τους έλεγα. Έρχεται ο εγγονός μου και μου λέει ‘γιαγιά, κάτσε να σου πω κάτι. Ο Παντελής μας έχει χτυπήσει αλλά καλά είναι’. Μου έλεγε έτσι, ενώ είχε φύγει ο Παντελής, για να μη με στενοχωρήσει. ‘Δεν είναι για να ζήσει’ μου είπε. Εγώ του είπα ότι πιστεύω στον Παντελή κι ότι θα ζήσει. Δεν έκλαιγα. Μετά από λίγο, πέρασε μία και είπε ‘ζωή σ’ εσάς’. Μόλις το άκουσα αυτό, τρελάθηκα! Κάθισα στα σκαλιά έξω, μετά ήρθε ο Σταύρος με την Αθηνά (οι γονείς του τραγουδιστή) κι ήταν κουρέλια!» λέει η γιαγιά συγκλονισμένη, βάζοντας το κεφάλι στα χέρια της, σαν να ζει ξανά τις τραγικές εκείνες στιγμές.

Έπειτα, αποκαλύπτει ότι είχε πάρει στον Παντελή ένα φυλακτό από την Τήνο, με πολλές χαντρούλες. «Σε κάθε αυτοκίνητο που έπαιρνε ο Παντελής, του έβαζα από ένα φυλακτό» εξομολογείται. Το μοιραίο εκείνο τζιπ δεν αποτελεί εξαίρεση. «Του είχα πάρει κι ένα σταυρουδάκι και του είπα ‘πάρε, αγόρι μου, αυτό το φοράνε και οι ηθοποιοί’ κι εκείνος μου είπε γελώντας ‘βρε γιαγιά, ξέχασες; Τραγουδιστής είμαι’. Δεν τον ξαναείδα έκτοτε, αυτή ήταν η τελευταία φορά».

Μετά το δυστύχημα, βρήκαν τα φυλακτά όλα κάτω, στο έδαφος.

«Ήξερα ότι τον αγαπάει ο κόσμος τον Παντελή, αλλά δεν φανταζόμουν τόσο. Τραγουδάει ωραία κι έλεγα ότι αγαπάνε τα τραγούδια του. ‘Δεν μου λες αγόρι μου, τι έχεις κάνει στον κόσμο και τρελαίνεται έτσι;’ τον ρώταγα. Μου έλεγε ο γιος μου ‘ρε μαμά, τι παιδί είχαμε και δεν το ξέραμε;’» ομολογεί και προσθέτει:

«Βλέπω τα αδέρφια του και τα δύο και με πιάνει η ψυχή μου. Τα λυπάμαι κι εκείνα. Μας έλειψε ο Παντελής. Να είναι καλά και η μητέρα κι ο πατέρας και τ’ αδέρφια του!».

Όσον αφορά το μοιραίο εκείνο βράδυ, το μόνο που ζητάει η γιαγιά Έλλη είναι να μαθευτεί η αλήθεια, «για να ησυχάσει και η μαμά του και η ψυχούλα του».

Αν ο Παντελής ήταν εδώ σήμερα, η γιαγιά θα του έλεγε μόνο να είναι καλά. «Δεν μπορώ να ακούσω τα τραγούδια του» λέει δακρύζοντας. «Δεν μπορώ να τον ακούσω. Σφίγγεται η καρδιά μου».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top