Σείστηκε το Λεκανοπέδιo: Μαχητικά αεροπλάνα έκαναν χαμηλές πτήσεις πάνω από την Αθήνα

Δείτε εντυπωσιακές φώτο και video από την άσκηση «Ηνίοχος»-Πρώτη ανάρτηση: 04-04-2017 13:59

Εντυπωσιακές εικόνες αντίκρισαν  το πρωί της Τρίτης όσοι έστρεψαν το βλέμμα τους ψηλά στον ουρανό, καθώς πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Ηνίοχος».

Όπως θα δείτε και στο video, η πεντάδα των μαχητικών αεροπλάνων έκανε για ώρα χαμηλή πτήση πάνω από τον αττικό ουρανό, προσφέροντας εκπληκτικό και «δωρεάν» θέαμα στους τυχερούς που το είδαν.

Να σημειώσουμε, ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε από τις 12:30 έως τις 12:35. Δυο ελληνικά μαχητικά F-16 και rf-4, ένα ισραηλινό F-16 και ένα ιταλικό AMX εκτέλεσαν διέλευση πάνω από την Ακρόπολη για να φωτογραφηθούν με φόντο τον ιερό βράχο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Πορθμό του Ευρίπου. Στη μία το μεσημέρι τα αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήση για ανάλογη φωτογράφηση στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Σε ένα ακόμα εντυπωσιακό βίντεο από τον «ΗΝΙΟΧΟ», επίλεκτοι κομάντος του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών, πηδούν από μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 και από ύψος 18.500 ποδών, στην περιοχή της Λάρισας.  

Στο Αιγαίο πάντως οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν. Δύο οπλισμένα F-16 μπήκαν το μεσημέρι της Τρίτης από την περιοχή Λήμνου-Λέσβου, έκαναν μια παραβίαση και ενεπλάκησαν με ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από τη Σκύρο.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top