Μια ακόμα δικογραφία, που εμπλέκει τον πρώην υπουργό Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου και μάλιστα αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, στέλνει στο εδώλιο τα μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να ενεπλάκησαν, με πρώτους στη λίστα τον επιχειρηματία Θ.Λιακουνάκο και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων, Σπύρο Τραυλό.

Στο εδώλιο με βούλευμα  (618/2017) του Συμβουλίου Εφετών θα καθίσουν συνολικά  11 άτομα, αξιωματούχοι του ΥΠΕΘΑ κ.α , σχετικά με τη λεόντειο σύμβαση των Λέοπαρντ (Leopard) και ειδικά των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπογράφηκαν, αλλά ουσιαστικά δεν εκτελέστηκαν.  Η συγκεκριμένη δικογραφία είναι μια από τις έξι, για τις οποίες θα ελεγχθεί από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Βάσει του βουλεύματος στο εδώλιο θα καθίσουν για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου,καθώς και της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη μεταξύ άλλων, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Με το βούλευμα απαλλάσσεται ένας από τους αρχικούς κατηγορούμενους, ενώ για έναν ακόμη παύει η ποινική δίωξη, λόγω θανάτου.

Σύμφωνα με το βούλευμα, το οποίο αποφάνθηκε την παραπομπή τους σε δίκη, η συμφωνία των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (Α/Ω) των Leopard, προέβλεπε χρήματα που θα έπρεπε να διατεθούν για την υποβοήθηση της αμυντικής βιομηχανίας της Ελλάδας μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε να αντισταθμιστεί το κόστος προμήθειας του κύριου υλικού-των αρμάτων μάχης, δηλαδή- ύψους 1,7 δις ευρώ, με το οποίο επιβαρύνθηκε η χώρα. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την δικαστική έρευνα, μέρος της υλοποίησης των Α/Ω και συγκεκριμένα ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον Θ. Λιακουνάκο για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.