Η Κρήτη τίμησε τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη-Αναγορεύτηκε σε επίτιμο Πρόεδρο της Παγκρητίου Ενώσεως

Με αφορμή τα 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, παρουσίασε την έκδοση του βιβλίου: «Το Ιερόν και Ηρωικόν της Κρήτης Αρκάδι»

Σε μια σεμνή, γεμάτη συγκίνηση και κρητική υπερηφάνεια εκδήλωση η Παγκρήτιος Ένωση, με αφορμή τα 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, παρουσίασε την έκδοση του βιβλίου: «Το Ιερόν και Ηρωικόν της Κρήτης Αρκάδι». Στην ανατύπωση του βιβλίου συνέβαλε καθοριστικά ο κύριος  Βαρδής Βαρδινογιάννης.

«Ευχόμαστε όλοι να διδαχθούμε από τα διαχρονικά και βροντώδη μηνύματα υγιούς φιλοπατρίας και ανιδιοτελούς ηρωισμού τα οποία εξακτινώνει πάντοτε το Αρκάδι» δήλωσε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθησαν σημαντικές προσωπικότητες της Κρητικής γης, τονίστηκε η σημασία της ιστορικής επανέκδοσης του βιβλίου, του συγγραφέα Διονυσίου Μαραγκουδάκη επισκόπου Πέτρας, που περιγράφει την κορυφαία πράξη  του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών.

«Ένα τεκμήριο ανιδιοτελούς πίστης στην πατρίδα που καθορίζει γενιές και γενιές Κρητικών», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η Παγκρήτιος Ένωση αναγόρευσε Επίτιμο Πρόεδρο τον κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη για την προσφορά και την συμβολή του, στη διάδοση της κρητικής παράδοσης, των αξιών, του πολιτισμού, αλλά και την στήριξη του στις δράσεις της Ένωσης.

«Το βασικό χαρακτηριστικό του Βαρδή είναι ότι όταν ήρθε από το Ρέθυμνο στην Αθήνα κράτησε και διατήρησε μέχρι σήμερα, ό,τι έφερε από την Κρήτη. Το κρητικό φιλότιμο, την κρητική φιλοξενία, την αγάπη του προς καθετί κρητικό. Με λίγα λόγια κράτησε την κρητική λεβεντιά του», δήλωσε ο Γιώργος Μαριδάκης, Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως.

«Άξιος συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης διδάσκει εμάς τους νεότερους με τη στάση ζωής του ,να υπερασπιζόμαστε ιδανικά όπως η αγάπη για την πατρίδα, για την Ελλάδα για τους Έλληνες. Μαζί του συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης η σύζυγος του Μαριάννα Βαρδινογιάννη μητέρα των πέντε παιδιών τους», πρόσθεσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στον κύριο Βαρδινογιάννη προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα, με διπλούς πέλεκεις, σύμβολο ειδικής σημασίας για τον Μινωικό πολιτισμό, ένα μετάλλιο σε σχήμα αρχαίου νομίσματος και μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται με τη σύζυγό του Μαριάννα, από τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας τους, σε έναν χορό της Παγκρητίου Ενώσεως.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η οικογένεια του, τα παιδιά του Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο Νίκος Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Αλεξία, η Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη και ο σύζυγος της Ιδομενέας, τα αδέλφια του κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη, Ελένη και Γιώργος, μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και η σύζυγος του, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η Ντόρα Μπακογιάννη,  βουλευτές της Κρήτης, μέλη της Παγκρητίου Ενώσεως.

Ο Νίκος Ζωιδάκης έντυσε μουσικά την εκδήλωση με τους Κουρήτες να κλέβουν τις εντυπώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top