Παραίτηση Ράικου: Συνεχίζονται οι αναταράξεις

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας

Αναταράξεις εξακολουθεί να προκαλεί η παραίτηση της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για ασύνδετους ισχυρισμούς στις καταγγελίες της δικαστικής λειτουργού περί προσπάθειας κατασυκοφάντησης της με στόχο να αποδομηθεί η έρευνα για το σκάνδαλο της NOVARTIS.

Από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντά στις καταγγελίες της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος παρείχε τη στήριξη του στο έργο της.

Αφορμή για την παραίτηση της εισαγγελέως διαφθοράς στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας DOCUMENTO με αιχμές ότι η Ελένη Ράικου απέκρυψε στοιχεία σε βάρος του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, και του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, το οποίο στηρίζει σε έγγραφο ανακρίτριας.

Η Ελένη Ράικου, που εκτιμά ότι ο πραγματικός στόχος του δημοσιεύματος είναι η αποδόμηση της έρευνας για το σκάνδαλο με τις μίζες της NOVARTIS, απαντά:

«Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την, τουλάχιστον ανεξήγητη, ενέργεια της συγκεκριμένης ανακρίτριας, ‘έστησαν’ μια πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου… Ξαφνικά, βρέθηκα να είμαι πρωτοσέλιδο, μέσω, δήθεν, αποκάλυψης, να φέρομαι ότι συγκαλύπτω υποδίκους και τις πράξεις αυτών. Το δήθεν, αυτό, ρεπορτάζ είναι ολοφάνερο ότι όχι μόνο δεν είναι τυχαίο, αλλά ότι υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα».

Η έγγραφη αναφορά της ανακρίτριας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν θεωρήθηκε σοβαρή ούτε από τον εποπτεύοντα την έρευνα εισαγγελέα εφετών. Η ίδια η εισαγγελέας διαφθοράς απευθυνόμενη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, υποστηρίζει ότι «η ανακρίτρια ενημέρωσε εγγράφως τον εποπτεύοντα την ανάκριση εισαγγελέα εφετών σχετικά  αφενός με έγγραφα δευτερευούσης σημασίας, τα οποία εκ παραδρομής παρέμειναν στο γραφείο μας, αλλά απεστάλησαν έγκαιρα στη συνέχεια, αφετέρου με δήθεν ουσιώδη έγγραφα, άγνωστο ποια, ενώ, στην πραγματικότητα, το σύνολο των εγγράφων που είχε συλλεχθεί διαβιβάστηκε αυθημερόν τόσο στην ίδια όσο και στη Βουλή των Ελλήνων».

Η επίμαχη υπόθεση αφορά συμβάσεις για την προμήθεια στρατιωτικών ελικοπτέρων και αναβάθμισης φρεγατών επί Γιάννου Παπαντωνίου. Ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο και έχουν διαβιβαστεί αντίγραφα στη Βουλή για να ελεγχθεί ο ρόλος του πρώην υπουργού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top