Μήνυμα πίστης, εθνικής υπερηφάνειας και δύναμης από τα παιδιά της «Ελπίδας»

Συγκινητική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα πίστης και εθνικής υπερηφάνειας σε όλη την Ελλάδα, έστειλαν από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», σε μια ξεχωριστή, γεμάτη συγκίνηση γιορτή, εν όψει του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κυρίου Ιερωνύμου και της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρίας Μαριάννας  Βαρδινογιάννη, οι πρωταγωνιστές της γιορτής -τα παιδιά του σχολείου της Μονάδας και τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα-  τίμησαν τον Εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και απήγγειλαν ποιήματα αφιερωμένα στους εθνικούς ήρωες του 1821.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνεχάρη  τα παιδιά και το σύλλογο Ελπίδα για την εξαιρετική γιορτή και ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη δική της προσωπική συμβολή, αλλά και το μεγάλο κοινωνικό της έργο.

«Και αυτή η κρίση που περνάμε θα ξεπεραστεί. Εκείνο που δυσκολευόμαστε είναι η παρακμή που εγγίζει, ζυμώνει και παραλύει πολλούς τομείς της χώρας μας. Εσείς, με το δικό σας παράδειγμα στέκεστε ακλόνητοι, αγωνιζόμενοι μέσα στις δύσκολες ώρες», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Η επέτειος του 1821 πρέπει πάντοτε να μας θυμίζει πως χιλιάδες ήρωες αγωνιστές θυσιάστηκαν για να ζούμε σήμερα σε μια ελεύθερη χώρα και πως χρειάστηκε ένας μικρός πυρήνας ανθρώπων, ενωμένων σαν γροθιά, με ατσάλινη πίστη στο Θεό και στα ιδανικά της πατρίδας,  για να γιγαντώσει τον αγώνα και να κάνει το όραμα της ελευθερίας πραγματικότητα», δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα  Βαρδινογιάννη.

Η γιορτή ξεκίνησε με την παρέλαση παιδιών του νοσοκομείου και του Ξενώνα και αμέσως μετά,  όλοι μαζί έψαλαν το «Τη Υπερμάχω», ενώ στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε το ειδικό βραβείο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στον Αρχιεπίσκοπο για το πολυδιάστατο ανθρωπιστικό του έργο κα τη στήριξή του, στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της πατρίδας μας, διότι η αγάπη και το ενδιαφέρον σας ακουμπάει πολλές καρδιές . Να σας δίνει ο Θεός δύναμη, να συνεχίζετε αυτό το δημιουργικό έργο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Είμαστε τυχεροί ως Έλληνες που είστε πνευματικός μας πατέρας και καθοδηγητής μας, που με την αγάπη και τις άοκνες προσπάθειές σας αγκαλιάζετε όχι μόνο τα παιδιά με καρκίνο, αλλά όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα δείχνετε σε όλους μας με το προσωπικό σας παράδειγμα τον δρόμο της αλληλεγγύης και της προσφοράς», δήλωσε από την πλευρά της, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Ιδιαιτέρως συγκινητική, που γέμισε όμως με υπερηφάνεια τις καρδιές όλων, ήταν η εμφάνιση της Ομάδας Αναπαράστασης της Επανάστασης από την Καλαμάτα.  Έξι ήρωες του 1821, ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Νικηταράς, ο Πετρόμπεης, ο Αναγνωσταράς και ο Παπατσώνης  έδωσαν τον όρκο για ελευθερία ή θάνατο.

Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς,  με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας να δίνει το έναυσμα.

Συγκινημένοι οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν τα παιδιά, τα οποία απέδειξαν ότι το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων δεν μετριέται με την ηλικία  και έστειλαν το μήνυμα ότι  οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να μεγαλουργήσουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top