Oι σημαιοφόροι που έκλεψαν την παράσταση στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα

Κρατούν με περηφάνια την ελληνική σημαία- Πρώτη ανάρτηση 24-03-2017 14:25

Δύο κοπέλες που ήταν σημαιοφόροι τράβηξαν τα βλέμματα στη φετινή μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, την ελληνική σημαία με περηφάνεια κρατούσε μια νεαρή κοπέλα με μαντήλα από το Αφγανιστάν, η Φαρζαχάνα Χουσεϊν.

Η 14χρονη μαθήτρια του διαπολιτισμικού σχολείου Αθηνών, όπως και την 28η Οκτωβρίου, ήταν αριστούχος για ακόμα μια φόρα. Το πρωί της Παρασκευής, πήγε στο σχολείο της, πήρε την ελληνική σημαία και, μαζί με τους συμμαθητές της, παρέλασε στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με εκατοντάδες άλλους μαθητές.

Η Φαρζαχάνα, πριν πέντε μήνες, είχε παρελάσει και πάλι. Ήταν σημαιοφόρος και την 28η Οκτωβρίου. 

Σημαιοφόρος ήταν και μία έγχρωμη μαθήτρια.

Η μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Στην παρέλαση προπορεύτηκε, ως είθισται, το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός», με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

Στην παρέλαση συμμετέχουν τα σχολεία της Α' Αθηνών με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς επίσης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγισμού, η ομάδα των Special Olympics ο σύλλογος Αρεοπολιτών Μάνης και η Παγκρήτιος Ένωση Αθηνών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top